Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:Pyssel med papperPyssel för barnSkapa med leraFörvandla dina loppisfynd

Roligt pyssel på en kvart: Sy fina tygblommor

01 jun, 2020 
Tina Gustafsson
Fina tygblommor i spets.
Gulliga tygblommor kan pigga upp såväl klädesplagg som ett fint kort.
Klipp, sy och klistra skira evighetsblommor. Använd dem för att smycka en klämma, ett placeringskort eller sy blommor som pynt till det dukade bordet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Du kan hitta spetsgardiner eller annat tunt tyg, att sy dina blommor av, för nästan inga pengar alls på loppis eller i second hand-butiker. Du kan även köpa nytt på Skapamer.se (reklamlänk). Blommorna är lätta att göra och bäst av allt – du blir klar på en kvart!

Roligt pyssel på en kvart: Sy fina tygblommorBrand logo
Roligt pyssel på en kvart: Sy fina tygblommor

Klicka här för att komma till Skapamer.se (reklamlänk)

Spetsblommor – så pysslar du fina tygblommor

Material: En liten bit tunt tyg, en liten rund skål, en penna, en pärla och eventuellt lim. Om du vill limma blomman på en klämma eller placeringskort behöver du så klart även detta.

Gör så här

  1. Lägg skålen på ditt tyg, rita runt om och klipp ut. Det gör ingenting om det syns lite pennstreck i efterhand, för de kommer att döljas på baksidan av blomman. Gör totalt fem stycken rundlar. Vi använde en skål som är 12 cm i diameter som mall.
  2. Vik rundlarna dubbelt och nåla ihop.
  3. Låt en vikt cirkel överlappa en annan med hälften och sy ihop dem med dubbel tråd långt ut mot ytterkanten, fäst inte tråden utan fortsätt att sy ihop vikta cirklar genom att bygga på nästa under halva den förra. När du syr fast den fjärde halva cirkeln ser det ut som om du har en hel cirkel, men du ska inte sy ihop den. Dra isär de halva cirklarna lite, så du får plats att sy fast den femte och sista vikta cirkeln. Den syr du även fast ovanpå den första vikta cirkeln, så du får en ny hel cirkel.
  4. Dra i sytråden, så de vikta cirklarna drar ihop sig till en blomma. Fäst tråden noga på undersidan och nästa fast pärlan i blommans mitt. Limma fast blomman där du vill ha den.

Film: Christina Uhlin
Frågor om beskrivningen: [email protected]

Annons