Sommarens sötaste trend: möbler till ekorrarna

Fotio: agneslb/Instagram/ The Squirrel Shopm

Är det dags för nya trädgårdsmöbler? Ja, det vill vill säga inte för dig, utan för ekorren som bor i din trädgård. Nu har det nämligen blivit populärt att införskaffa egna möbler till den lurviga gästen. Spana in arrangemanget – vi fick en sötchock.

Det finns diverse möbler man kan beställa till sin ekorrvän. Tidningen Prevention skriver bland annat om ett picknickbord som går att sätta fast på ett träd. Picknickbordet finns att köpa på Amazon har fått nästa 2000 omdömen, majoriteten positiva.
– Jag köpte det här för att hålla ekorrarna borta från fågelmataren. Hittills har de tillbringat mer tid med att äta majsen än vid vad fågelmataren, skriver en av köparna.

Flera köpare har skrivit att man inte ska bli förvånad om ekorrarna inte sätter sig vid bordet och äter på en gång. Bordet är ju trots allt en ny del av ekorrarnas miljö och det kan ta lite tid för dem att vänja sig.

Se också: Se ekorren gå loss i baren

0:37

Efter reklamen: Se hur ekorren går loss i baren

(0:37)

Förutom annonser för ekorrmöbler fylls internet också av tips på hur man tillverkar egna trädgårdsmöbler i miniformat. Trenden verkar ha startat i USA i samband med pandemin när många har suttit hemma i karantän.

Svenska Agnes har byggt en bar

En svensk person som tidigare hakat på trenden är skådespelaren Agnes Lindström. Hon bor tillsammans med profilen Filip Hammar i Los Angeles och det var under karantänen för ett år sedan som hon började tillverka möbler till ekorren i deras trädgård. Hon tillverkade bland en bardisk. På hennes Instagram kan man se möblerna och Agnes har också dokumenterat ekorrens äventyr i hennes och Filips trädgård.
– Han älskar min bar, skriver hon bland annat under en video när ekorren sitter vid bardisken och äter.

Vilket husdjur passar dig bäst?

Förutom en egen bardisk har ekorren också ett picknickbord, ett parasoll och en egen liten trampolin. Agnes möbler har bland annat uppmärksammats av Instagramkontot Good News Movement som har över en miljon följare.

Relaterade artiklar

Kaputt är inte som andra hundar: ”Han är väldigt speciell för oss”

Nya trenden: Söta djur både inne och ute – 9 fina tips!