Sy munskydd – gratis beskrivning

Välj en ansiktsmask med ett roligt tyg.

Tina Gustafsson

Många flygbolag och flygplatser ställer krav på att du ska bära munskydd, som täcker näsa och mun, för att få lov att flyga. Det är lätt att sy ett eget – du får en gratis beskrivning här.

Nej, det är kanske inte så kul att gå med munskydd, men tyvärr ett måste på vissa ställen idag, speciellt om du ska röra dig på en flygplats där många ställer det som ett krav.

Så använder du munskydd på rätt sätt
1:26

Efter reklamen: Så använder du munskydd på rätt sätt

(1:26)

Slå på ljud

De är inte helt lätta att få tag på men nu kan du sy ett helt gäng bekväma och snygga munskydd efter får enkla beskrivning här nedan. Så lätta att sy att du kan göra dig ett helt gäng som matchar ditt humör och dina kläder. De är även lätta att slänga i tvätten och torkar fort, då du kan hänga upp dem på tork i resårbandet.

Munskydd


Material: Lite trikåtyg, lite bomullstyg till foder och resårband.

Mjuka och sköna, roliga och fina tyger från Ernst textil/Skapamer.se.

Tina Gustafsson

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rita av vår mall på avigsidan av ditt trikåtyg, klipp ut två stycken med 0,5 cm sömsmån. Klipp även ut två delar i bomullstyget med 0,5 cm sömsmån. Klipp till två resårband som ca 18 cm. För mig var det lagom med 17 cm och till mina döttrar räckte det med 16 cm, du provar ut exakt längd i sista steget.
  2. Sy ihop trikåtyget räta mot räta med 0,5 cm sömsmån längs den rundade framkanten, pressa isär sömsmånen. Gör likadant med bomullstyget.
  3. Lägg trikåtyg och fodertyg räta mot räta, sy ihop längs ovan- och undersida med 0,5 cm sömsmån, pressa isär sömsmånerna.
  4. Vänd ut rätan. Pressa in 0,5 cm längs med de öppna sidorna. Nåla fast resårbandet och prova ut så längden blir lagom långt. Sy fast med en stickning runt om hela masken.

Mall till ansiktsmask.

Du behöver en foderdel och en framsida.

Tina Gustafsson

Tina Gustafsson

Tina skapar – ny blogg på allas.se