Gänget från I en annan del av Köping tillbaka i tv-rutan 2020

Linda Hammar och hennes kompisar kommer i nya tv-serien Välkommen till Köping.

Foto: Discovery Networks Sweden

Linda Hammar och hennes härliga kompisar kommer tillbaka till tv-rutan våren 2020. Nu kommer vi att få se gänget i Kanal 5, och programmet har bytt namn till Välkommen till Köping.
– Det är kul att spela in igen, det händer något i vardagen och jag hoppas att folk kommer tycka att serien är bra, säger Linda Hammar i ett pressmeddelande.

Det var 2007 som vi för första gången fick stifta bekantskap med Linda Hammar och hennes kompisar på gruppboendet i tv-programmet I en annan del av Köping. Kompisgänget gick igenom rutan och blev snabbt omåttligt populära hos tv-publiken. Serien prisades flera gånger om på Kristallengalan och totalt blev det fyra säsonger på TV4.

Men sedan 2017 har det varit tyst från Köpinggänget – tills nu. Nu meddelar nämligen Discovery networks att Linda Hammar och de andra kommer tillbaka, den här gången i Kanal 5. Serien, som har premiär våren 2020, ska heta Välkommen till Köping och precis som tidigare får vi följa kompisarnas vardag.

Mats, Tobbe och Frasse i Välkommen till Köping

Linda Hammar inför premiären av Välkommen till Köping som sänds i Kanal 5 våren 2020.

Linda Hammar återser vi i tv-rutan våren 2020. Foto: Discovery Networks Sweden

Förutom Linda, som beskrivs som gängets solstråle, får vi också återse Mats som drömmer om att hitta kärleken och att ta körkort. Också Tobbe, som alltid har en räv bakom örat och en svordom på lut, kommer tillbaka liksom den ständiga rebellen Frasse. Och så får vi träffa Lars-Åke, Lindas romantiske fästman, igen.

Linda Hammar, som är syster till tv-profilen Filip Hammar, är glad över att vara tillbaka i tv-rutan.

– Det är jättekul att vara på samma kanal som Filip. Det är på tiden! Det är kul att spela in igen, det händer något i vardagen och jag hoppas att folk kommer tycka att serien är bra, säger hon i pressmeddelandet.

Vardagslunk och överraskningsfest

Drottningarna, Box 21 och Rapport från 2050 – här är tv-nyheterna för 2020

Kanal 5 lovar i sitt pressmeddelande att vi ska få ta del av vänskap, kärlek, glädje och motgångar under programmets gång. Mats har skräddarsytt sin EPA-traktor så att Lindas rullstol ska få plats, gänget planerar en stor överraskningsfest för Frasse som fyller 50, det blir tacokvällar och vardagslunk. Dessutom får tittarna lära känna en del nya Köpingprofiler, som "Bröderna Bowling" och Mats bästa kompis Åke.

– Vi är så tacksamma för att det här underbara Köping-gänget vill dela med sig av sina liv till oss och tittarna. Vi är stolta över att det här fina programmet flyttar in hos oss på Dplay och Kanal 5 och jag är övertygad om att det kommer värma tittarnas hjärtan lika mycket som våra, säger Ulrika Bokstad, exekutiv producent för programmet.

Välkommen till Köping har premiär i Kanal 5 och på Dplay våren 2020.