5 enkla sätt att snabbt få fina sommarfötter

Sommarfina fötter i sandaler
Friska fötter är bra för att må bra. Är de dessutom fräscha och fina när sandalerna ska på blir man på extra gott humör! Här får du en snabbguide till lena sommarfötter.
Annons

Är du sugen på att fräscha upp dina fötter? Bara lugn – det finns massor av bra tips för dig som vill ta hand om dina fötter. För det är faktiskt inte bara sandalerna som måste dammas av – våra fötter förtjänar också att få lite extra kärlek nu när de äntligen får titta fram i ljuset hela sommaren. Få fötterna mjuka, fräscha och sommarfina med hjälp av de här fem enkla tipsen!

Annons

Fem enkla tips för fina fötter

Grunda med bästa fotbadet

Ta ett varmt, inte hett, fotbad. Använd gärna lite fotsalt för att mjuka upp förhårdnader och spruckna hälar. När du har suttit i badet i minst 20 minuter är det dags att torka av fötterna ordentligt, särskilt mellan tårna så minskar risken för fotsvamp.

Annons

Ta bort gammal hud på fötterna

Fila bort förhårdnader med en bra fotfil. Vill du ha riktigt lena fötter rekommenderar vi att du filar dina fötter en gång i veckan – gärna efter ett fotbad. Börja gärna fila när huden fortfarande är lite fuktig.

Klipp naglarna – med rätt teknik!

Tänk på att du ska klippa rakt för att undvika nageltrång. Klipp dem inte heller för kort, det kan nämligen öka risken för inåtväxande tånaglar. Fila gärna naglarna med en nagelfil. Vill du ta bort döda hudceller från naglar och nagelband kan du använda en peeling.

Återfukta

Smörj in och massera fötterna med fotcrème. Tänk på att massera nedifrån och upp så stimulerar du blodcirkulationen åt rätt håll. Vill du ge dina fötter en extra fuktkur kan du smörja in dem innan du går och lägger dig och sova med ett par bomullssockor. Du kommer snart att märka stor skillnad!

Lacka naglarna

Ska du lacka naglarna direkt efter du smörjt in fötterna kan du först torka av nagelplattorna med aning remover så fäster lacket bättre.

Av Tina Gustafsson

Foto: TT

Läs också:

Mer inspirerande innehåll från allas.se:

Dela på:

Annons

Laddar