Trending: Träning och motionLivet med psykisk ohälsaPsykologiSköldkörtelproblemBlodtryck

5 oväntade fördelar med att kissa i duschen

05 maj, 2020 
Allas.se redaktionen
Kvinna duschar och tvättar håret.
Foto: TT/Shutterstock
Handen på hjärtat; visst har även du kissat i duschen någon gång? Släpp det dåliga samvetet över det, det finns faktiskt flera anledningar till att det är bra – här är fem av dem!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Redan när vi var små fick vi lära oss att det inte var okej, rentutav förkastligt, att kissa i duschen. Förutom att det anses vara ohygieniskt så ser vi på duschkissare med viss avsmak och är itutade att tycka att kiss – det är slaggprodukter som hör hemma i toaletten och ingen annanstans.

Caroline om våldet: "Han kissade på mig och mamma"Brand logo
Caroline om våldet: "Han kissade på mig och mamma"

Men kanske är det dags att tänka om. Det finns nämligen fördelar med att knipa ihop och spara kissandet tills du är i duschen. Här är fem anledningar till varför det faktiskt gynna dig!

Kissa i duschen – 5 fördelar du aldrig tänkt på

1. Du sparar pengar

Enligt branschorganisationen Skogs-Sverige förbrukar genomsnittssvensken 26,5 rullar toalettpapper per person och år. När du kissar i duschen behöver du inte använda toalettpapper och, just det, då slipper du bokstavligt talat kasta bort pengarna på denna förbrukningsvara.

Annons

2. Fotsvampen gillar ej urin

Har du problem med fotsvamp? Då är det faktiskt en riktigt bra idé att kissa i duschen eftersom urinen verkar svampbekämpande.

3. Du sparar vatten

Enligt den amerikanska hälsosajten Woman’s health kissar en genomsnittsperson mellan sex och sju gånger om dagen men denna siffran varierar förstås kraftigt beroende på hur mycket du dricker och hur stor din blåsa är. Varje gång du spolar i din toalett försvinner några liter vatten. När du kissar i duschen slår du alltså två flugor i en smäll!

4. Du tränar din bäckenbotten

När vi sitter på huk och kissar tränar vi samtidigt vår bäckenbotten eftersom den då tvingas sträcka ut sig, till skillnad från när du sitter på toaletten. Träningen för med sig olika fördelar, bland annat kan den ge dig ett bättre sexliv eftersom det är samma muskler som är inblandade när vi får orgasm.

5. Huden mår bra av lite urin

Du har säkert hört talas om att urin förr i tiden användes som skönhetsmedel och att det till och med har funnits i hudkrämer. Urinen innehåller molekyler som återfuktar torr hud så lite kiss på benen kan hjälpa till att återfukta.

Källor: Expressen, Skogssverige.se, Woman's Health

Annons