Trending: Träning och motionLivet med psykisk ohälsaPsykologiSköldkörtelproblemBlodtryck

5 sätt att göra skor skönare – och slippa skavsår

11 sep, 2016 
AvMalin Perlheden
Det finns ingen anledning att låta klackskorna samla damm i garderoben!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Har du också MÄNGDER av snygga skor hemma i garderoben som du undviker att bära för att du får ont i fötterna av dem? Nu är det slut på den saken!

Precis som när du sätter på dig kläder är det viktigt att fötterna är ordentligt torra innan du tar på dig skorna.

5 enkla sätt att motverka skoskavBrand logo
5 enkla sätt att motverka skoskav

5 enkla sätt att motverka skoskav

1. Mjuka upp skorna först

Innan du ger dig ut för en heldag i dina snygga skor är det bra om du tänjer ut dem lite grand, framför allt om dina skor är av det lite hårdare slaget som klackskor ofta är.

Sätt på dig ett par strumpor och trampa ner i skorna och gå runt i dem hemma. Du kan ge uttänjningsprocessen lite hjälp på traven genom att blåsa med en hårtork på fötterna.

Annons

2. Använd deo!

Om du ska vara barfota i skorna: Applicera lite deodorant på hälar och tår innan du tar på dig skorna. Deon hjälper till att minska friktion när du väl får på dig skorna. Detta hjälper till att motverka skoskav.

3. Barnpuder hjälper

Pudra lite barnpuder över fötterna innan du tar på dig skorna. Det hjälper dem att glida ner betydligt lättare och att få en naturlig position i skorna.

4. Mota blåsorna i grind

Alla fötter är olika och var skaven brukar komma är högst individuellt. Förebygg eventuella skavsår på hälar och lilltår genom att sätta plåster på ställen som du brukar få blåsor, kanske kan de hjälpa dig att slippa den här gången.

5. Självhäftande tygremsor kan rädda dagen

Har du skor med remmar? Då vet du säkert också hur de kan skava och göra ont med sina vassa kanter. Fäst en bit självhäftande tyg på insidan av remmen för att motverka skavet.

Om du har problem med fötterna ska du förstås satsa på fotriktiga skor och få hjälp att komma till rätta med problemen innan du går vidare till klackskorna.

Text: Malin Perlheden

Bild: Shutterstock

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons