Budgetlösningen: 3 prylar som tar hemmaträningen till nästa nivå

Kvinna tränar hemma med en stol som redskap.

Foto: TT/Shutterstock

Vill du komma igång med hemmaträningen? Glöm allt om dyr och otymplig utrustning, du behöver bara några små saker för att få minst lika bra träning som på gymmet.

Allt fler väljer att träna hemma i coronakrisens spår visar en undersökning som gjordes på allas.se under slutet av april 2020. Undersökningen, som bestod av drygt 4 000 svenska kvinnor mellan 35 och 70 år, visade att 20 procent av de tillfrågade valt att flytta sin träning in i hemmet. Endast 12 procent av de tillfrågade svarade att de fortsätter att gå till gymmet precis som vanligt och knappt tio procent har helt slutat träna sedan coronaviruset började spridas över världen.

Fördelar med hemmaträning

Hemmaträning var populärt redan innan coronakrisen, många har redan upptäckt fördelarna med att sköta motionen på hemmaplan. Förutom att man slipper trängas vid maskiner eller göra sig omaket att packa väskan och ge sig iväg till träningen, så finns det tusenlappar att spara varje år för den som väljer att träna hemma.

För att få motsvarande effekt av din träning som gymmet erbjuder gäller det dock att ha tillgång till utrustning som utmanar din kropp. Du kommer långt med en köksstol och några handdukar, men genom att komplettera med några småsaker har du snart ett fullfjädrat gym hemma. Du behöver dock inte investera i en massa dyra och skrymmande prylar för att lyckas med hemmaträningen, några småsaker som får plats i byrålådan räcker. Här tipsar vi om tre smarta saker som alla som vill träna hemma får glädje av.

Träna hemma – 3 effektiva prylar för en billig peng

Sköna träningskläder

A och O för att alls komma igång med träningen är bekväma och funktionella träningskläder. Det här sköna setet från Pierre Robert Athletic är specialdesignat för aktivitet. Både byxa och topp har skön passform och materialet bra fukttransport.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

Träningsgummiband

Glöm allt om tunga och otympliga hantlar! Detta praktiska träningsband är allt du behöver för att bygga upp och hålla dina muskler i trim! Bandet har öglor så att du enkelt kan fästa det och justera motståndet efter din personliga nivå.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

Spikmatta

Minst lika viktigt som det är att utmana kroppen är det att ge den återhämtning! Den populära spikmattan är perfekt för ömma muskler och när du står eller ligger på den frigörs kroppens egna lyckohormoner som får dig att känna dig lugn och avslappnad.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

Träna hemma med gummiband – 3 enkla övningar alla klarar

Mer innehåll hos allas.se: