Camilla Läckberg om stressen – och ångesten över viktuppgången: "Arg på mig själv"

Camilla Läckberg tittar in i kameran med en blå blus.

Camilla Läckberg öppnar sig i ett Instagram-inlägg där hon sätter fingret på känslor som många av oss upplever.

TT
Sveriges deckardrottning Camilla Läckberg har ett intensivt år bakom sig, och nu tar det ut sin rätt. I ett inlägg på Instagram öppnar hon upp om dilemmat över att inte riktigt räcka till – och om sina stresskilon.

När livet är intensivt och måendet inte är på topp är det viktigt att prioritera bort småsaker som slukar tid, som att till exempel svara på e-post, sms eller telefonsamtal. Detta är både sunt och logiskt eftersom det är ett stressmoment att vara ständigt tillgänglig.

Men där finns också ofta ett dilemma – ett dåligt samvete som ökar i takt med de obesvarade meddelandena i inkorgen. Vi mår alltså dåligt fast än vi bara gjort det som är bäst för vår egen hälsa. Känner du igen dig?

Författaren Camilla Läckberg gick i dagarna ut på Instagram och resonerade om just detta dilemma, och en rad andra bekymmer som många säkert känner igen sig i. Hon beskriver en situation där ett intensivt år har lett till att hon nu känner sig tvungen att ta det lite lugnt och därför inte svarar lika snabbt som hon brukar på sms och samtal.

View this post on Instagram

Kommunicerar lite kollektivt med er alla nu, vänner, bekanta, följare. Är just nu extremt dålig på att svara på mess, mail, DM, samtal osv. Socialt är jag lite (ok mycket) ufo just nu. Det hänger lite på dagsform. Ibland orkar jag. Ibland inte. Jag har mitt mest intensiva år någonsin bakom mig. På många plan. Jag är glad och väldigt stolt över allt jag åstadkommit genom mitt hårda arbete detta år. (Ni vet ännu inte allt som är på g.) Men jag är också trött, sliten, stressad - och jag mår skitdåligt med mig själv både fysiskt och psykiskt nu på grund av de extra femton stresskilon jag lagt på mig under året som gått. OCH till det vansinnigt arg på mig själv för att jag låter något så fånigt komma åt mig så mycket.... Ovärdigt och pinsamt, men likväl sitter de hjärnspökena där. Stenhårt. Men. Jag ska ta denna sommar till att vila och komma i balans. Vårda kropp och själ. Jag har visserligen ett skrivprojekt under sommaren - ett stort sådant - men det är faktiskt enbart lustfyllt. Men - ni som jag känner som väntar på svar på mess mm, ni vänner som gång på gång får nej eller ursäkter på frågor om att ses osv osv - hoppas ni kan ge mig det utrymmet och tålamodet. Det är inget personligt. ❤️ Jag måste bara landa lite, och tanka batterierna. Och ni som skickar DM. Jag läser alla. Men jag har ingen möjlighet beta av alla. Det öser in massor varje dag. Den tiden finns inte, hoppas på förståelse för det också. Puss på er. ❤️

A post shared by Camilla Läckberg (@lackberg) on

"Socialt är jag lite (ok mycket) ufo just nu. Det hänger lite på dagsform. Ibland orkar jag. Ibland inte." skriver Läckberg.

Se också: Camilla Läckbergs kärlek Simon Sköld

Har gått upp i vikt

Läckberg berättar att hon har ett av sina livs mest intensiva år bakom sig, där hon är stolt över sitt hårda arbete men också trött. Samtidigt mår hon dåligt över att ha lagt på sig stresskilon och blir arg på sig själv för att låtas bli påverkad av ytligheter.

"OCH till det vansinnigt arg på mig själv för att jag låter något så fånigt komma åt mig så mycket.... Ovärdigt och pinsamt, men likväl sitter de hjärnspökena där. Stenhårt." skriver Läckberg.

Ska ta sommarvila

Även om Läckberg har en intensiv sommar framför sig med stora skrivprojekt tänker hon nu prioritera att ta det lugnt och komma i fas med sig själv igen.

Jag ska ta denna sommar till att vila och komma i balans. Vårda kropp och själ. Jag har visserligen ett skrivprojekt under sommaren - ett stort sådant - men det är faktiskt enbart lustfyllt, skriver hon.

Camilla Läckberg gav tidigare i år ut boken Vingar av silver (Forum förlag) och så sent som 2019 kom föregångaren En bur av guld. Läckberg är gift med entreprenören Simon Sköld och tillsammans har paret en dotter, Polly, 4 år. Camilla Läckberg har också tre barn från tidigare relationer.

Foto: TT

Sofie Sarenbrandt om övergreppen som förstörde hennes barndom

Camilla Läckberg: ”Folk blir glada när jag ser hemsk ut”

Katharina har levt med sina förlossningsskador i nästan 40 år

Mer innehåll hos allas.se: