Dagny Carlsson i fallolycka – fick sys

Världens äldsta bloggare, 108-åriga Dagny Carlsson

Foto: Patrik Österberg/TT

Sverige – och kanske världens – äldsta bloggare Dagny "Bojan" Carlsson ramlade under midsommarveckan och slog sig i ansiktet så illa att hon fick sys.

Den omåttligt populära bloggaren Dagny "Bojan" Carlsson, som fyllde 108 år i år, har drivit sin blogg sedan hon fyllde 100 år. Hon ska ha inspirerats av att Carl Bildt vid den tiden skrev en egen blogg och ville inte vara sämre själv.

Genom åren har vi flera gånger kunnat ta vår tillflykt till Dagnys blogg för att ta del av hennes alltid lika självklara och upplyftande frispråkighet.

I början av coronapandemin var hon snabbt ute och manade till lugn – hon menade att det inte skulle tjäna något till att drabbas av panik.

– Det är inte lönt. Det är meningslöst att hålla på att oroa sig, alla blir ju inte sjuka och det som sker det sker, sa hon till allas.se i början av pandemin.

Dessutom forsätter hon alltid att sträva framåt och har visat oss gång på gång att man aldrig ska sluta drömma. Som när hon berättade om sin största dröm för Aftonbladet en gång i tiden.

– Jag vill gå på kinesiska muren. Men ingen vågar ju resa med mig för de tror att jag ska dö så fort jag passerar rikets gränser. Ha, ha. Jag vill dit för det var ju i Kina kulturen en gång började, berättade hon för Aftonbladet.

Dagny Carlsson om fallolyckan

Det var tisdagen den 16 juni 2020 som Dagny berättade i sin blogg om sitt besök på Danderyds sjukhus och sina intryck av den svenska vården.

Hon inleder sitt blogginlägg med att förklara att hon tycker att vården fått oförtjänt dåligt rykte innan hon berättar om händelsen. Hon hade befunnit sig ute på en promenad med väninnan Elena när hon snubblade och "föll som en sten mot gatan".

Som tur var bröt hon varken armar eller ben – men hon fick ett stort sår ovanför det högra ögonbrynet. Hon skriver vidare att hon inte minns hur hon kom till Danderyds sjukhus, men att hon minns att människor i närheten som såg olyckan rådde henne att uppsöka vård.

Resultatet blev flera stygn ovanför ögonbrynet och att Dagny nu får gå en vecka med plåster i pannan.

Källa: Dagnys blogg

5 gånger vi älskat Dagny Carlssons frispråkighet lite extra