Därför ska du inte lägga papper på toasitsen

Hygien på offentliga toaletter.
Vi är nog många som placerar ut lite toapapper på sitsen innan vi sätter oss på okända toaletter. Men enligt nya rön bör vi omedelbart sluta med detta.

Brukar du också lägga lite toapapper runt ringen på offentliga toaletter innan du sätter dig? Då bör du kanske tänka om.

Även om det kan verka som en god idé att skydda sig mot bakterier kan toapappret ha precis motsatt effekt.

Se också: Så får du bort fula fläckar i toaletten

1:05

Efter reklamen: 5 enkla sätt att få bort fula fläckar i toaletten

(1:05)

Slå på ljud

Faktum är att infektionsspecialister menar att pappret inte alls skyddar utan i stället ÖKAR överföringen av bakterier från sitsen till din hud. Detta beror på att papper är en idealisk yta för bakterier att mötas och lätt fastna på. Därför bör du inte sitta på toapapper över huvud taget, menar specialister.

Rumpan bästa skyddet

Däremot kan bakterier inte spridas lika lätt genom direkt hudkontakt, vilket innebär att sitsen i sig egentligen inte är en riskzon mot din hud. Enligt forskarna är våra nakna rumpor faktiskt det bästa skyddet mot bakterierna på sitsen.

– Toalettsitsar för inte över några infektioner – du får inte någonting, säger William Schaffner, professor och infektionsspecialist vid Vanderbilt University Medical Center, till Huffington Post.

Även om det kan låta otroligt är det alltså mer hygieniskt att INTE lägga toapapper på sitsen än att göra det.

Läs också:

7 oväntade saker gästerna gör på din toalett!

5 saker som händer när du inte byter trosor varje dag

Källa: The Huffington Post och Newsner