Kikki Danielsson om vaccinrädslan: Hade dödsångest hela natten

Kikki Danielsson har tagit sin första dos av vaccinet mot covid-19.

Foto: TT

Sedan en tid tillbaka har de första doserna av vaccinet mot covid-19 börjat att delas ut, och inför detta är det minst sagt blandade känslor ute i samhället. Nu berättar Kikki Danielsson om sina rädslor.

Äntligen, ett vaccin är här... tänker många. Men även om de flesta är lättade över att det finns möjlighet att vaccinera sig och förhoppningsvis kunna återgå till ett samhälle utan restriktioner, så är det en stor del som känner oro och rädsla.

7 frågor och svar om coronavaccinet
1:30

Efter reklamen: 7 frågor och svar om coronavaccinet

(1:30)

Slå på ljud

En studie visar att viljan att vaccinera sig mot covid-19 har minskat med 6 procent. Den vanligaste anledningen till att man inte vill ha vaccinet är just rädslan för biverkningar. Forskare tror att den rädslan har att göra med att många minns biverkningarna av vaccinet mot svininfluensan, då cirka 450 barn och unga drabbades av narkolepsi.

Ledtrådar i Masked singer: Kändisarna bakom maskerna

Just den anledningen verkar även vara överhängande hos en av våra mest folkkära artister, Kikki Danielsson.

Det här ska du tänka på inför vaccinationen mot covid-19

Kikki Danielsson fick biverkningar av vaccinet mot svininfluensa

Igår fick Kikki Danielsson sin första dos av vaccinet AstraZeneca mot covid-19. På Instagram berättar Kikki Danielsson att hon hade dödsångest hela natten, något som har att göra med hennes dåliga upplevelse då hon tog vaccinet mot svininfluensan år 2009. Kikki Danielsson drabbades då av hemska biverkningar, och skriver på sin Instagram att hon aldrig i hela sitt liv varit så sjuk som då.

”Det sägs att Coronavaccinet har ett helt annat innehåll, men några biverkningar har ju förekommit”, skriver Kikki Danielsson på sin Instagram.

Kikki Danielsson skriver också att hon egentligen ville ta, och trodde att hon skulle få vaccinet som är utvecklat av företaget Pfeizer och inte företaget AstraZeneca – men att hon trots det fick AstraZeneca-vaccinet. Anledningen till att hon först inte ville ha just det vaccinet ska ha berott på de senaste rapporteringarna av dess biverkningar.

Johanna tvekade när hon blev erbjuden vaccin mot covid-19

De rapporteringar Kikki Danielsson syftar på kan tänkas vara de rapporterade fallen av blodpropp efter vaccinering med AstraZeneca. Även om inget, enligt Folkhälsomyndigheten, för närvarande talar för att vaccinet har orsakar blodproppar så har flera länder stoppat all vaccination med AstraZenecas vaccin.

Vill du ha fler nöjesnyheter?

Följ oss på Facebook - klicka här

Få nyhetsbrev - klicka här