Kikki Danielsson efter svåra sjukdomen: ”Behöver hjälp”

Kikki Danielsson i Melodifestivalen 2020 innan hon insjuknade

Foto: Naina Helén Jåma/TT

I våras fick den folkkära artisten Kikki Danielsson ställa in sin medverkan i Stjärnornas stjärna efter att plötsligt ha insjuknat. Nu berättar hon om tiden i karantän.

Den omåttligt populära sångerskan Kikki Danielsson skulle i våras ha medverkat i Stjärnornas stjärna, programmet där artister tävlar mot varandra i olika musikgenres som leds av komikern och programledaren Petra Mede. I programmet skulle hon bland annat ha varit coach åt artister som Jon-Henrik Fjällgren och David Lindgren under den vecka då deltagarna skulle tävla i att framföra kända dansbandslåtar.

Se också: Fyra saker vi älskar med Kikki Danielsson

1:21

Efter reklamen: 4 saker vi älskar med Kikki Danielsson

(1:21)

Slå på ljud

Men strax före livesändningen blev hon plötsligt tvungen att ställa in – och ersattes istället av fjolårsvinnaren Casper Janebrink, känd från dansbandet Arvingarna som bland annat deltog i Melodifestivalen 2020. Anledningen var att Kikki Danielsson plötsligt insjuknat och upplevde andningssvårigheter och en kraftig förkylning.

Kikki Danielssons presstalesperson: "Inte corona"

Trots att Kikki Danielssons egna pressperson Johanna Boström redan då gick ut och förklarade att det endast rörde sig om en vanlig, om än kraftig, förkylning så var det många som oroade sig – det skedde ju mitt under den brinnande coronapandemin.

– Kikki väljer att inte kommentera i dag men har en vanlig förkylning och är inte orolig för att det är corona-relaterat. Däremot innebär det ju just nu att man håller sig hemma och avstår från att resa samt att hon i just fallet med Stjärnornas stjärna inte vill riskera att medverkande och produktionen blir smittade, sa hon då.

Likväl valde Kikki Danielsson att berätta öppet om sjukdomen efter att hon isolerat sig – delvis för att rykten spreds. Att hon valde att sätta sig själv i karantän berodde också på coronapandemin – vid symtom skulle man ju hålla sig hemma. För att få tiden att gå hade hon videosamtal med barnbarnen.

Kikki Danielsson i karantän: ”Så trött på mig själv”

”Tycker att det är viktigt att man håller sig hemma, vid snor + hosta. Tror inte att jag är smittad, känns som en normal vårförkylning, men hur ska jag veta, å hur ska andra veta, hur det är ställt, när man inte kan testa sig”, har hon skrivit på sin Instagram angående sjukdomen.

Kikki Danielssons nya ord om sjukdomen och karantänen

Trots att det gått flera veckor sedan hon först insjuknade så befinner sig Kikki Danielsson fortfarande i karantän.

“Tänk vad slö och lat jag blivit under denna långa karantän. Det är ju NU när jag inte har nåt jobb, som jag ska ägna mig åt röstträning! Magstödet är livsviktig för en sångare och får inte slarvas med. Skulle behöva hjälp med det, för magarna hänger liksom över varann”, skriver hon på sin Instagram.

Trots att hon är självkritisk så ska det dock nämnas att Kikki Danielsson faktiskt valt att börja träna mer aktivt under tiden i karantän – även detta berättade hon om på sin Instagram.

Källa: Hänt