Ögonkudde – 5 anledningar att hoppa på nya trenden

Kvinna som vilar med ögonkudde över sina ögon.

Foto: Shutterstock

Har du hört talats om den nya trendiga ögonkudden? Om inte så har vi här tagit fram fem anledningar till varför du ska hoppa på den nya trenden.

Ögonkudden är något som har funnits inom yogavärlden ett längre tag och har används som hjälpmedel vid bland annat meditation Men kudden har nu börjat öka i population även utanför yogakretsar. Kudden är ofta fylld med körsbär- eller druvkärnor och i de flesta fall doftsatt med lite lavendel. Men varför ska man skaffa sig en ögonkudde då? Här listar vi några anledningar!

Ögonkudden får dig att slappna av

Ögonkudden ger en mjuk och härlig känsla över ögonen och stänger ute ljus så att du enkelt kan luta dig tillbaka och slappna av. Inom yogan har den använts under liggande meditation, eller savasana, för att underlätta för användaren att rikta sin uppmärksamheten inåt.

Kan användas för andra kroppsdelar

En varm kudde kan du använda för både mage, bröst och ryggslut. Den sägs då kunna lindra och förebygga till exempel mjölkstockning och mensvärk. Du värmer enkelt kudden i micron eller i ugnen. Kudden kan även användas som handledsstöd för att förebygga musarm.

Minskar svullnader och huvudvärk

En kyld ögonkudde över ögonen ska minska svullnader, lindra huvudvärk och även kunna minska migränanfall. Kudden kyler du enkelt i kylskåpet en timme innan du vill använda den.

Verkar lugnande

Kudden är ofta milt doftsatt, till exempel av lavendel vilket ofta kan fungera lugnande. Lavendel sägs ha en avslappnande effekt och används ofta i olika produkter som ska förbättra din sömn. Det lätta trycket för ögonen sägs dessutom kunna lugna ögonens rörelser vilket också kan påverka hjärnans aktivitet så att du blir lugn och avslappnad.

Mörklägger

Ögonkudden fungerar ungefär på samma sätt som en sovmask. Produktens mörkläggande egenskaper får många att lättare slappna av och vila även när det är ljust omkring dem. Fyllningen inne i ögonkudden kan även ge en behaglig tyngd som påstås göra det enklare att slappna av och hitta lugnet.

Vila bort stress och smärta på populära spikmattan – så funkar den

Mer innehåll hos allas.se: