Paret har fått barn efter 21 år av försök – ändringen som gjorde all skillnad

Foto: News 24.

Gifta paret Stephen och Rachel hade försökt få barn i 21 år, men aldrig lyckats på grund av olika medicinska problem.
Därför var de minst sagt chockade när de, 55 och 41 år gamla, fick veta att Rachel var gravid.
– Min fru är extatisk och jag kan inte sluta gråta varje dag, säger Stephen om det nyvunna föräldralivet.

Stephen Greenwood, 55, och hustrun Rachel Greenwood, 41, hade i 21 år av äktenskap fått höra från läkare att det var osannolikt att de skulle kunna få barn, då de båda hade medicinska problem av olika slag.

Medan Rachel lidit av PCOS sedan hon var tonåring, en sjukdom som bland annat kan minska fertiliteten, så hade Stephen efter en olycka ett väldigt lågt antal spermier.

Stephen lade om kosten – då blev hustrun gravid.

Foto: News 24.

Men allt ändrades för paret efter att Stephen drabbats av typ 2 diabetes. I september förra året lade han om sin kost på läkarnas inrådan, och slutade äta bröd för att bli av med jobbiga svampinfektioner som var kopplade till hans diabetes. Men att sluta med bröd visade sig vara en välsignelse – för strax därpå blev hustrun gravid till slut.

– Det var en otrolig situation där Rachel hade sin PCOS och fyllt 40 med klimakteriet runt hörnet. När man lägger ihop alla faktorer, så är det fantastiskt. Jag har mina hälsoproblem, och hon har sina, säger Stephen till The Sun.

Se också: Mia lever utan barn – ”Jag skämdes för att jag inte blev gravid”

Mia lever utan barn: "Jag skämdes för att jag inte blev gravid"
4:49

Efter reklamen: Mia lever utan barn: "Jag skämdes för att jag inte blev gravid"

(4:49)

Slå på ljud

Att frun var gravid dröjde det dock fem månader innan hon upptäckte. När hon fick ont i magen så trodde hon att hon hade drabbats av en njursten – inte att hon väntade barn.

– Jag har aldrig haft en regelbunden mens, så jag skulle verkligen aldrig ha vetat att jag var gravid. Jag trodde bara att det var en njursten som orsakade smärtan.

Far och son.

Foto: News 24.

Trodde inte läkarna

Men på sjukhuset fick hon veta att det var ett barn som gjorde ont i magen, något maken inte kunde tro när han fick veta det.

Först trodde läkarna att det fanns risk för att det var ett utomkvedshavandeskap, vilket lämnade föräldrarna förkrossade. Men efter fler tester fick det beskedet de väntat på i 21 år: Rachel var gravid i 21:a veckan, och väntade en liten pojke.

#kampenförettbarn
Åsa Popp: Äntligen kan jag vara mamma på riktigt

Den första juli föddes sonen Oliver.

– Det har fortfarande inte sjunkit in vissa dagar. Jag älskar att vara mamma. Det var en ganska emotionell början – ingen väntade sig att vi skulle få honom och han har blivit så väl omhändertagen av våra vänner som skickar presenter till honom, säger Rachel.

Källa: News24, The Sun.

Bedårande Oliver.

News 24.