Trending: Träning och motionLivet med psykisk ohälsaPsykologiSköldkörtelproblemBlodtryck

Så slipper du lårskav i sommar

25 jun, 2020 
sofia sundqvist
Kvinna med klänning och skateboard
Skavsår mellan låren är ett vanligt bekymmer för många som vill ha bara ben under sommarens varma dagar. Men så behöver det inte vara. Här kommer tips för att tackla problemet!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När plusgraderna kommer är det härligt med bara ben under sommarklänningar, kjolar och shorts. Men i värme och fuktiga väder är det inte ovanligt att få svidande skavsår på innerlåren som gör det hela mindre njutningsfullt. Oroa dig inte – vi har samlat flera tips du kan testa för att förebygga lårskav.

Se också! Så gör du egen vätskeersättning:

Så gör du egen vätskeersättningBrand logo
Så gör du egen vätskeersättning

Slipp lårskav – sju tips:

Cykelbyxor

Det perfekta plagget att bära under klänningen. Eller varför inte bara bära dem som de är? På senaste året har de varit rejält populära, och trenden verkar var här för att stanna.

Sönderklippta strumpbyxor

Med din hemmagjorda version av cykelbyxan kan du komma undan billigare, och mer osynligt.

Olja

Babyolja, kokosolja, vilken olja som än tar bort den torra friktionen funkar perfekt att smörja på under dagen mot lårskav. Men var försiktig så dina kläder inte får besvärliga fettfläckar.

Annons

Deo

Att använda deo mellan låren fungerar för många. Det finns dessutom sorter som inte fläckar av sig på kläderna. Men glöm inte att låta de torka, och ha de nära tillhands – du kanske måste smörja på då och då.

Babypuder

Eller varför inte vanligt potatismjöl? De tar bort fukten och gör friktionen mindre besvärlig.

Lårband

Eller bandelettes som det också kallas, finns för just den anledningen. Välj ett par med silikon till fördel så håller de sig på plats.

Särskilda krämer mot skav

Ifall någon av ovanstående alternativ inte fungerar så finns det speciella krämer som är till just för att slippa lårskav, och går att hitta på apotek eller hälsokostbutiker.

Annons