Sätt att skämma bort dig själv – för det är du värd!

Kvinna ligger på stor kramkudde.

Foto: Shutterstock/TT

Glöm inte att ta hand om dig själv – det är en investering för livet. Här är tips på hur du boostar din kropp!

Att ge bort en present till nära och kära är något vi gör rent rutinmässigt, men hur ofta unnar du dig själv en gåva? Kanske aldrig? Eller alltför sällan? Så behöver det inte vara! Vänta inte till din födelsedag – du är värd något fint redan i dag!

Att skämma bort sig själv behöver inte ta så särskilt lång tid. Det behöver heller inte handla om storartade saker. Det viktiga är att du gör något som får dig att må bra. När vi lägger omtanke på oss själva gör vi en god investering.

När du mår bra utsöndras nämligen kroppens eget glädjehormon oxytocin. Du kan själv påverka att det bildas i din kropp – bara du tillåter dig att njuta. Då sätter kroppen igång processer som ger dig ett lyckorus. Mest effektivt för att sätta igång njutningsprocessen är beröring, men även meditation och omsorg ger lyckan en skjuts.

Vad behövs då för att ge dig själv lite extra omsorg? Här är våra rekommendationer:

1. Skön kramkudde

Denna härliga helkroppskudde ger skönt stöd åt huvud och nacke, och är en bekväm vän i sängen. Kudden följer din kroppsform och håller dig stabil och omfamnad. Tillverkad i 100 procent bomull med avtagbart fodral.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

Kvinna ligger på en kramkudde i en säng.

2. Härligt bäddset

Kryp ner under ett ljuvligt påslakan med tillhörande örngott i fint blom- och paisleymönster. Grundfärgen är gråblå medan mönstret går i tonerna orange, beige och grön. Bäddsetet är i 100 procent bomull och tål maskintvätt i 60 grader.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

Gråblå påslakan med paisleymönster.

3. Underbara duntofflor

Stoppa fötterna i dessa mjuka och sköna duntofflor. De håller dig varm när du sitter i soffan, tassar runt hemma eller bara tar det lugnt och njuter av en varm kopp te i sängen. Fyllningen är av tvättad ankdun och ankfjädrar.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

Duntofflor.

4. Lyxig frukostbricka

Ät frukost i sängen med hjälp av denna praktisk sängbricka med hopfällbara ben. När benen på brickan är hopfällda kan den även användas som en vanlig bricka. Med utfällda ben blir den perfekt att ha sin favoritmat och dricka på.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

Frukostbricka i trä.

5. Mjuk ansiktsborste

Denna elektriska ansiktsborste får bort smuts och ger en strålande och ren hud. Borsten, som är mjuk och lyxig, hjälper till att på ett varsamt sätt djuprengöra ansiktsporerna. Handtaget är format för ett bekvämt grepp.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

Ansiktsborste som rengör huden.

Källor: Hälsoliv m.fl.

Sitter du ofta vid datorn? Här är uppfinningen som räddar din rygg

Mer innehåll hos allas.se: