Trending: Träning och motionLivet med psykisk ohälsaPsykologiSköldkörtelproblemBlodtryck

5 tips: Så kan du kyla ner dig i sommarvärmen

01 jul, 2021 
Sofia Sundqvist
En ung kvinna sitter i en soffa och svalkar sig med en solfjäder.
Sommaren är här, och vi är många som har längtat efter varma soliga dagar! Nästan så pass mycket att vi glömt hur olidlig värmen kan kännas. Men oroa dig inte, vi har samlat tips på hur du kan svalka dig.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Visst är det härligt med sommar – nästan jämt. När temperaturerna drar iväg och solen gassar på är vi många som kommer på oss själva med att beklaga oss över hur varmt det är. När man har längtat i tre årstider kan det nästan kännas otacksamt att yttra sig negativt över värmen. Men visst kan det vara svårt att känna tacksamhet när hettan gör att vi har svårt att sova, vaknar i svettpölar och känner oss trötta – även om det är bagateller i jämförelse med hur farlig värmen faktiskt kan vara för många djur och människor, som riskerar att få värmeslag och bli uttorkade.

Vi har samlat tips på hur du kan svalka dig på bästa sätt, för att kunna sova bättre om nätterna och leva ett drägligare liv även när värmen är olidlig.

5 tips på hur du kan svalka dig i värmen

1. Spola kallt vatten på dina handleder

Håll dina handleder under kranen med kallt vatten rinnandes på dem, eller stoppa ner dem i en bytta med kallt vatten. Det ytliga blodkärlen på handlederna kan snabbt hjälpa till att kyla ner resten av kroppen.

Annons

2. Blöt handduk på nacken

Blöt ner en liten handduk med kallt vatten och bär den runt nacken. Om du vill kan du förvara handduken i frysen en kort stund för att kyla ner den ordentligt.

Se också: Så gör du den svalkande kaffedrinken Dalgona

Så gör du koreanska kaffedrinken DalgonaBrand logo
Så gör du koreanska kaffedrinken Dalgona

3. Frys ner en vetekudde

Vetekuddar kan användas åt andra hållet också! Lägg den i frysen tills den blir tillräckligt kall och kyl ner dig med den. Ett tips är att ha den nära till hands i sängen på natten för en svalare sömn.

4. Fyll ett fotbad med kallt vatten

Fyll en hink med kallt vatten och stoppa ner fötterna för att svalka ner dig. Ifall du har ett fotbad hemma så kan du använda det – slå på bubblorna för ännu mer känsla av lyx.

5. Placera ut solfjädrar

Solfjädrar är toppen när vi behöver svalka oss i värmen. Ett tips är att köpa några stycken och placera ut i hemmet så att de alltid finns nära till hands när du behöver dem.

Annons