Trending: Träning och motionLivet med psykisk ohälsaPsykologiSköldkörtelproblemBlodtryck

95-åringen gör viral succé med sin imponerande gymnastik-rutin

11 maj, 2021 
Sandra Hiort
Johanna Quaas är världens äldsta gymnast och gör viral succé.
Växtbaserad kost, tupplurar och daglig gymnastikträning byggde formen hos världens äldsta gymnast Johanna Quaas. Se hennes imponerande barr-rutin som gjort viral succé.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Folk får inte nog av att se videon på den idag 95-åriga gymnasten, Johanna Quaas, när hon gör avancerade rörelser på barr. Hon går från hängandes, till huvudstående, till snurrandes … Och visst är det minst sagt fascinerande.

Se också: 10 kändiskvinnor som rockar grått hår

10 kändiskvinnor som rockar grått hårBrand logo
10 kändiskvinnor som rockar grått hår

I videon är Johanna Quaas 91 år, men samma träning håller den här världsrekordhållaren fortfarande på med, fyra år senare. På Twitter och Instagram delar hon bland annat bilder där hon står på händer.

Så här kan det se ut på Johanna Quaas Instagram:

Annons

Quaas har världsrekord – är världens äldsta gymnast

Världsrekordtiteln hon har är passande "Världens äldsta gymnast". Hon skulle säkert också kunna få någon slags titel när det gäller att inspirera andra att röra på sig och att hålla igång.

Många uttrycker sin beundran för 95-åringen som personifierar uttrycken att det aldrig är för sent eller att man vill om man kan. Så här kan det se ut när hon är i farten:

Började med gymnastik på riktigt när hon var 57 år

Även om Johanna Quaas höll på med gymnastik som liten så var det något som fick ligga på hyllan ett bra tag då hon som yngre höll på med handboll och kanske hade annat för sig i livet, skriver Prevention.

Det var först när hon var 57 år gammal som hon valde att börja med gymnastiken igen på allvar. 2012 var det som hon tog sig in i Guiness rekordbok som världens äldsta gymnast, efter att ha utfört en rutin på matta och balansbom i Rom.

Annons

Kommer hålla på med gymnastik så länge hon lever

På videon när hon gör sin barr-rutin är hon på tävling i Berlin, då alltså 91 år gammal. Hon meddelar att den dagen hon kommer att sluta med gymnastik är den dagen hon dör. "Mitt ansikte är gammalt men mitt hjärta är ungt", säger hon till The Straits times.

Hon säger också att gymnastiken gör det lättare för henne att förhindra och hantera fall-olyckor, som ju äldre ofta råkar ut för i hemmet. Och att hennes form till stor del byggs på växtbaserad kost och tupplurar.

Källa: Prevention Foto: TT/Instagram

Annons