Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:Träning och motionNär hjärtat svikerPsykologiBlodtryckMag- och tarmproblem

Världens första PMS-kollektion

08 mar, 2021 
Sara Wizén
Fyra kvinnor med olika former i Röhnish nya kollektion som är utvecklad för PMS och hormonella cykeln. Kläderna har reglage för att kunna anpassas till de månatliga förändringarna för kvinnokroppen under menscykeln.

På internationella kvinnodagen har Röhnisch lanserat en PMS-kollektion med sportplagg för kvinnokroppen. Passformen för såväl sport-bh och tights kan ställas in efter hur kroppen förändras under den hormonella cykeln.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Klämmer träningstightsen på magen när den svullnar under din PMS? Hänger brösten utanför sport-bh:n? Du är inte ensam! Under vår hormonella cykel förändras kroppen på olika sätt och det har Röhnisch tagit fasta på i sin nya PMS-kollektion.

– Lanseringen av Infinite Flex innebär att vi tar vår kvinnocentrerade design ett steg längre, då passformen kan justeras efter hur du känner dig under just en specifik dag i månaden, säger Jeanna Giray, Design & Creative Director på Röhnisch i ett pressmeddelande.

Se också: Så synkar du din menscykel med vardagen

Womensync: "Så synkar du din menscykel med vardagen"Brand logo
Womensync: "Så synkar du din menscykel med vardagen"

Upp till 90% av fertila kvinnor upplever fysiska eller psykiska besvär under sin cykel. Ett sätt att lindra symtom är genom träning, men många kvinnor undviker att träna när de har PMS.

Annons

Många kvinnor tycker det är obekvämt att träna

Röhnisch är ett märke som skapas av kvinnor för kvinnor. Genom sin egen förståelse och genom samtal med andra kvinnor fick de veta att många helt enkelt känner sig för obekväma för att träna under vissa perioder i sin cykel, andra köper olika storlekar i träningskläderna på grund av kroppens förändringar under månaden.

I nya kollektionen går det att ändra passform på sport-bh:n både genom reglerbara axelband och under bysten, tightsen går de att få lösare eller snävare genom ett reglage strax ovanför höften.

– Infinite Flex innebär slutet på dubbel-storlekar och på att kompromissa med att hålla sig aktiv. Oavsett om du är i början av en graviditet, mitt under mensen, om du är ute efter en riktigt tight passform eller du helt enkelt bara vill tänka på träningen snarare än träningskläderna så är vår ambition att få dig att känna dig självsäker, bekväm och stark i din egen kropp, säger Jeanna Giray i pressmeddelandet.

10 procent av intäkterna från kollektionen doneras till PMS-förbundet som arbetar för ökad medvetenhet om PMS och PMDS. Sistnämnda är en svårare variant av PMS och det går att söka hjälp för besvären.

Här kan du läsa mer om produkterna och köpa dem (reklamlänk)

Här kan du läsa mer om produkterna och köpa dem (reklamlänk)

Annons