7 enkla och snabba virkprojekt – perfekt till semestern

Snabba virkprojekt till semestern.

Foto: Shutterstock/TT / Christina Uhlin

Sommaren är här och likaså semestern! Men vet du inte riktigt vad ditt nästa virkprojekt ska vara? Du kan vara lugn. Vi har samlat sju roliga virkmönster som dessutom är gratis, enkla och snabba att göra.

Solen skiner, brassestolen är framtagen och iskaffen står på pallen bredvid. Men du sitter där med händerna tomma! Hu, vilken tanke. Vilken tur då att virkning är den bästa sysselsättningen på semestern. Med endast ett garnnystan och en liten virknål så kan du skapa så himla mycket fint! Och det bästa är att virkning kan gå väldigt fort, vilket betyder att du faktiskt hinner färdigt dina alster och får njuta av dem innan semestern ens är över!

Virka liten necessär

Foto: Christina Uhlin

Den lilla väskan är perfekt i handväskan eller i strandpåsen. Den är dubbelvirkad och därför lite gulligt bullig och extra stadig.

Virka liten necessär – här får du gratis mönster

Virka handdukshängare

Foto: Christina Uhlin

Av restgarn och gardinringar gör du smarta handdukshållare som skapar ordning i badrummet. Låt alla i familjen välja sin favoritfärg!

Virka handdukshängare – enkel beskrivning

Snabbvirka klassisk grytlapp

Inte för stel och lagom tjock så det känns tryggt – vi pratar förstås om den perfekta grytlappen! Virka den själv och ge till någon du tycker om!

Snabbvirka klassisk grytlapp

Visa upp dina alster!

Vi tycker det är så roligt att du stickar och virkar efter våra beskrivningar. Så du får gärna tagga oss på Instagram om du delar något av dina alster. Följ oss på @allas.se och tagga oss så vi också får ta del av just dina mjuka projekt!

Lättvirkad löpare i glada färger

Foto: Christina Uhlin

Virka en lyxig festremsa i flera melerade färger med virknål nr 3! Busenkelt pyssel med resultat som piggar upp!

Så här gör du: Lättvirkad löpare i glada färger

Virka vackert halsband

Foto: Simon Fritzell

Har du några nystan över? Virka cirklar och kvadrater. Mixa färger och form på dina garnjuveler som du vill och skapa personliga halsband. Passar även nybörjare!

Virka vackra halsband – superlätt!

Snabbvirka trendiga örhängen

Foto: Anna Jeppsson

Att smycka öronen är inte bara trendigt. Det är dessutom bland det enklaste du kan göra för att snabbt göra dig lite extra sommarfin. Vackraste örhängena – små blommor – virkar du naturligtvis själv!

Snabbvirka trendiga örhängen

Virka snygg solhatt

Foto: Christina Uhlin

Det är sol i sikte. Virka dig en sommarhatt som både skyddar och är söt. Den är kul att göra och växer också fram snabbt.

Virkad solhatt – gratis virkmönster

Se också:

Virka dina egna miljövänliga sminkpads
2:25

Efter reklamen: Virka dina egna miljövänliga sminkpads

(2:25)

Slå på ljud