Lästips:Virka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka inför sommaren

Virka till hemmet och uteplatsen – 8 gratis virkmönster

22 apr, 2023 
Virkad kudde. Virknål och garn.
Att virka blir bara mer och mer trendigt och varför inte virka något fint till hemmet eller uteplatsen? Vi listar 8 enkla och gratis virkmönster till fina prylar till ditt hem.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Solen skiner, temperaturerna stiger och det börjar bli grönt ute igen – våren är äntligen här. I takt med att grillning och utomhus-häng blir allt vanligare, varför inte piffa till hemmet, både inomhus och utomhus, med snygga virkade prylar. Det bästa? Du gör det enkelt själv!

Se också: Dubbelvirka grytlapp – så gör du steg-för-stegBrand logo
Se också: Dubbelvirka grytlapp – så gör du steg-för-steg

Virka stadig korg – gratis beskrivning

Med en plastkorg som bas får du en rejäl och stadig korg och med ett tjockt garn går det undan. Ett perfekt handarbete som ger snabbt resultat.

Så virkar du sötaste grytlapparna

ANNONS: Drömmer du om storvinsten? Ta chansen att bli en vinnare. Upptäck mer här (länk till Postkodlotteriet). Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se

Annons

Visst är väl det enkla oftast också det vackraste. Ett strålande exempel på det är de här grytlapparna. Lätta och roliga att göra – och lika värmetåliga som vackra i all sin enkelhet!

Virkad matta av återvunnen bomull – gratis mönster

Vackraste mattan gör du själv. Cirkel läggs till cirkel tills du har ett mjukt och fint handarbete som pryder ditt hem väl.

Virka filt i fina sommarfärger

Virka en underbar filt att svepa om dig då du njuter av sommarkvällen ute på din altan eller balkong. Mellan tillfällena blir den en vacker inredningsdetalj i din soffa eller på sängen. Filten är ett riktigt roligt handarbetsprojekt för dig som gillar att virka!

Virka söta underlägg

Dessa söta underlägg är lika enkla som roliga att virka – välj den färgkombination du gillar bäst eller gör en av varje.

Annons

Virka snygga sittunderlag

Lägg dem på en bänk, en stol eller varför inte på en klipphäll eller en sten ute i naturen. De fina tovade sittunderlagen håller rumpan varm varhelst du väljer att placera dem – och det med stil!

Virkad kudde

Virka vackert mönstrad kudde efter vårt virkmönster

Rosa rutor blir en vacker kudde. Vill du ha en lite mer spännande inredningsdetalj kan du välja en annan färg på innerkudden.

Så här gör du: Lättvirkad löpare i glada färger

Virka en lyxig festremsa i flera melerade färger med virknål nr 3! Busenkelt pyssel med resultat som piggar upp!

Annons