Virka till hemmet och uteplatsen – 8 gratis virkmönster

Virkad kudde. Virknål och garn.

Foto: Christina Uhlin / Shutterstock/TT

Att virka blir bara mer och mer trendigt och varför inte virka något fint till hemmet eller uteplatsen? Vi listar 8 enkla och gratis virkmönster till fina prylar till ditt hem.

Solen skiner, temperaturerna stiger och det börjar bli grönt ute igen – våren är äntligen här. I takt med att grillning och utomhus-häng blir allt vanligare, varför inte piffa till hemmet, både inomhus och utomhus, med snygga virkade prylar. Det bästa? Du gör det enkelt själv!

Se också: Dubbelvirka grytlapp – så gör du steg-för-steg
1:06

Efter reklamen: Se också: Dubbelvirka grytlapp – så gör du steg-för-steg

(1:06)

Slå på ljud

Virka stadig korg – gratis beskrivning

Med en plastkorg som bas får du en rejäl och stadig korg och med ett tjockt garn går det undan. Ett perfekt handarbete som ger snabbt resultat.

Virka stadig korg – gratis beskrivning

Foto: Christina Uhlin

Så virkar du sötaste grytlapparna

ANNONS: Drömmer du om storvinsten? Ta chansen att bli en vinnare. Upptäck mer här (länk till Postkodlotteriet). Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se

Visst är väl det enkla oftast också det vackraste. Ett strålande exempel på det är de här grytlapparna. Lätta och roliga att göra – och lika värmetåliga som vackra i all sin enkelhet!

Så virkar du sötaste grytlapparna!

Virkad matta av återvunnen bomull – gratis mönster

Vackraste mattan gör du själv. Cirkel läggs till cirkel tills du har ett mjukt och fint handarbete som pryder ditt hem väl.

Virkad matta av återvunnen bomull – gratis mönster

Virka filt i fina sommarfärger

Virka en underbar filt att svepa om dig då du njuter av sommarkvällen ute på din altan eller balkong. Mellan tillfällena blir den en vacker inredningsdetalj i din soffa eller på sängen. Filten är ett riktigt roligt handarbetsprojekt för dig som gillar att virka!

Virka filt i fina sommarfärger!

Virka söta underlägg

Dessa söta underlägg är lika enkla som roliga att virka – välj den färgkombination du gillar bäst eller gör en av varje.

Virka söta underlägg

Virka snygga sittunderlag

Lägg dem på en bänk, en stol eller varför inte på en klipphäll eller en sten ute i naturen. De fina tovade sittunderlagen håller rumpan varm varhelst du väljer att placera dem – och det med stil!

Virka snygga sittunderlag
Virkad kudde

Foto: Christina Uhlin

Virka vackert mönstrad kudde efter vårt virkmönster

Rosa rutor blir en vacker kudde. Vill du ha en lite mer spännande inredningsdetalj kan du välja en annan färg på innerkudden.

Virka vackert mönstrad kudde efter vårt virkmönster

Så här gör du: Lättvirkad löpare i glada färger

Virka en lyxig festremsa i flera melerade färger med virknål nr 3! Busenkelt pyssel med resultat som piggar upp!

Så här gör du: Lättvirkad löpare i glada färger