Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Astro-guide för nybörjare – 8 saker att hålla koll på!

04 feb, 2022 
Josephine Sjelhøj
Kvinna och stjärntecken.

Om du brukar läsa ditt horoskop vet du ju att ditt stjärntecken kan säga saker om din närmsta framtid. Men ditt stjärntecken kan också förklara närmre om hur både du, och andra, är som person!

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Här ger vi dig åtta roliga och nyttiga fakta som kommer göra dig klokare på både stjärnorna och dig själv.

Om astrologi

1. Soltecknets betydelse

Ett annat ord för stjärntecken är soltecken. Soltecknet är ditt vanliga stjärntecken och det som de flesta av oss känner till.

Solens placering i förhållande till jorden ändrar sig långsamt och soltecknet är uteslutande bestämt av vilket datum du föddes. Soltecknet är det tecken som berättar mest om dig, och därför oftast tecken du nickar mest igenkännande till när du läser om det.

Se också: Så funkar astrologiBrand logo
Se också: Så funkar astrologi

2. Ditt måntecken

Utöver ditt soltecken har du även ett måntecken, som säger mycket om din personlighet. Ditt måntecken kan bland annat ge dig en bättre förståelse för vem du är eftersom det beskriver ditt omedvetna jag. Det sägs att ens måntecken formar ens känslor.

Annons

Om du inte alltid kan relatera till vad som står i beskrivningarna av ditt stjärntecken kan det bero på att du också kan känna av egenskaperna från ditt måntecken. Det betyder att även om du och exempelvis din väninna delar stjärntecken så kan ni fortfarande vara väldigt olika om ni har två olika måntecken.

3. Månen kan påverka din kropp

Kanske har du hört talas om att folk sover sämre, eller behöva kissa oftare, när det är fullmåne.

Även om det låter övernaturligt och som något som bara finns i sagor om varulvar, tror många astrologer att det kan ligga något i det. För det är många som på ett eller annat sätt kan ana när månen är som mest synlig, dålig sömn är ett återkommande exempel.

Det är dock viktigt att betona att vetenskapen inte slagit fast att det är så och fortfarande letar efter svar på om, hur och varför månen kan påverka oss.

4. Detta säger din ascendent om dig

Din ascendent är det sista av de tre huvudtecknen, och den beskriver den sida av dig själv som du är mest bekväm med. Det är sidan som andra ser – man kan säga att det är masken du bär utåt och även hur du är mot människor du inte känner.

Annons

Din ascendent är tecknet som stod upp i den östra horisonten när du föddes. En ascendent byter position ungefär varannan timme, och därför är det viktigt att komma ihåg sin exakta födelsetid om man vill beräkna den.

Här kan du räkna ut din ascendent

5. Du har en färg

Visste du att din favoritfärg kan vara baserad på hur stjärnorna stod när du föddes? Flera astrologer tror att de olika stjärntecknen attraheras av vissa färger. Till exempel är personer med Skytten i stjärntecken väldigt andliga och fördomsfria, och då dras de ofta till lila.

Likaså är människor med stjärntecken i Väduren energiska och modiga, och därför attraheras de av den röda färgen.

Många tror fortfarande att fenomenet påverkar vår inre energi

6. När Merkurius går i retrograd

”Allt går fel, kanske är Merkurius i retrograd?” Den frasen kanske du har stött på eftersom det mycket speciella planetfenomenet ofta får skulden för våra dåliga perioder.

Fenomenet har fått sitt namn för att många tidigare har trott att Merkurius ibland ändrar kurs – men det gör det inte. Från jorden ser det ut som om Merkurius rör sig bakåt under en period, men i själva verket är det en illusion som skapas för att planeten rör sig i en annan takt jämfört med omgivningen.

Annons

Många astrologer tror dock fortfarande att fenomenet påverkar både vårt humör och vår inre energi.

7. Vatten, eld, jord och luft

De 12 stjärntecknen är också indelade i fyra element: vatten, eld, jord och luft.

Därför har du kanske mer gemensamt med andra stjärntecken än du tror.

Enkelt beskrivet betyder det att de olika elementen representerar olika karaktärsdrag som märks i personligheten.

Exempelvis är vattentecken kända för att vara känsliga och intuitiva, medan jordtecken är väldigt lugna.

Eldtecknen sägs vara snabba och heta i sin energi.

Kvickhet i tanken, det mentala och kommunikation är områden där lufttecknen utmärker sig.

Vilket element tillhör du?

Vattentecken: Fiskarna, Kräftan och Skorpionen.

Eldtecken: Lejon, Vädur och Skytten.

Jordtecken: Oxen, Jungfrun och Stenbocken.

Lufttecken: Vattumannen, Tvillingarna och Vågen.

8. Den perfekta matchen – finns den?

Utöver att bli klokare på hur du själv är som person kan du också lära dig mycket mer om andra genom astrologi. Därför har du säkert också märkt att det på många ställen står vilket stjärntecken som passar dig bäst – både romantiskt och i vänskap.

Annons

Kom ihåg, att även om astrologer säger att två stjärntecken passar ihop mindre bra så är relationer helt individuella och unika och behöver därför inte påverka relationen med din partner, eller potentiella partner.

Fast man kanske tror att man får ut det bästa av det stjärntecken som har samma personlighetsdrag som en själv, så är det inte alltid så.

Som ett gammalt ordspråk säger kan motsägelser också lätt attraheras av varandra.

Översättning och svensk bearbetning: Johanna Svan

Här hittar du ditt senaste horoskop!

Annons