Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:LäsarberättelserVirkaResorTrädgårdHusmorstipsLoppisCampingAllsång på skansenBoktips

Det här läppstiftet ska du välja – enligt ditt stjärntecken

05 jun, 2020 
Minna Wallén-Widung
En kvinna i röd hatt, röd skjorta och rött läppstift står mot en röd bakgrund och ser glad ut.
Foto: Shutterstock/TT
Utbudet av läppstift kan vara en djungel, och att välja rätt färg är inte alltid det lättaste. Varför inte överlåta det beslutet åt stjärnorna? Här är den rätta läppstiftsfärgen för dig – enligt ditt stjärntecken.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
TV: Så fixar du den perfekta eyelinervingenBrand logo
TV: Så fixar du den perfekta eyelinervingen

Läppstift kan vara ett kul sätt att pigga upp en grå vardagsmorgon. Eller ett sätt att förgylla en festlig lördagskväll. Oavsett så kan det vara svårt att veta vilket läppstift man ska välja, och vilken färg man passar i.

Tillhör du också en av dem som tycker att det är klurigt med läppstift, kan det här vara ett roligt tips: Låt ditt stjärntecken bestämma vilket läppstift du ska välja! Det kan tyckas vara lite tramsigt – men om du har tur kanske du rentav hittar en ny favoritfärg att lägga i sminkväskan. Eller så kan du bara se det som ren inspiration!

Annons

Här är läppstiftet som passar just ditt stjärntecken:

Stenbocken (22 december – 19 januari):

Stenbocken är driven, målmedveten och ambitiös, och det mesta du företar dig brukar du klara med bravur. Stenbocken är ofta välbalanserad och disciplinerad, och passar därför utmärkt i en klassisk look. Välj gärna en diskret – men snygg – läppfärg som framhäver dina läppar exakt så mycket som du själv vill. Varför inte testa ett så kallat nudeläppstift, som det här från Isadora? Utgå från din egen naturliga läppfärg och försöka att hitta nyansen som passar just dig.

Ett rosa läppstift från Isadora.

ANNONS Läs mer och köp här.

Annons

Vattumannen (20 januari – 18 februari):

Runt vattumannen händer det nästan alltid saker! Du har charm, uppfinningsrikedom och ett nytänkande som andra bara drömmer om. Vattumannen är kreativ, älskar sin frihet och går gärna mot strömmen. Därför behöver vattumannen en look som speglar hennes inre! Våga experimentera med färger och uttryck för att hitta det just du känner dig bekväm med. Det här blåglittrande och flytande läppstiftet kommer från NYX Professional Makeup.

Ett blåglittrande läppstift.

ANNONS Läs mer och köp här.

Annons

Fiskarna (19 februari – 20 mars):

Fisken är en dagdrömmare av rang. Du är empatisk, omtänksam och kreativ och försvinner gärna in i din egen värld med jämna mellanrum. Dessutom är fisken också väldigt romantisk och har ett stort behov av kärlek. Låt din romantiska sida spegla sig i din makeup, och välj gärna ett läppstift som framhåller dina fina egenskaper. Vi tycker att ett bubbelgumsrosa läppstift hade passat som handen i handsken! Den här varianten kommer från Max Factor och har den perfekta rosa nyansen.

Ett rosa läppstift från Max Factor.

ANNONS Läs mer och köp här.

Annons

Väduren (21 mars – 19 april):

Det är alltid hög energi runt väduren. Du är social och entusiastisk med starka känslor. Väduren är ett synnerligen eldigt tecken och det speglas i vädurens temperament och impulsiva handlingar. Du är van vid att ha många bollar i luften och det är inte sällan man ser väduren på en chefs- eller ledarposition. Med andra ord – väduren kräver ett läppstift som visar hennes styrka och beslutsamhet. Satsa på ett eldrött läppstift, som är både klassiskt och sticker ut på samma gång. Det här kommer från Loréal Paris.

Ett rött läppstift från Loreal Paris.

ANNONS Läs mer och köp här.

Annons

Oxen (20 april – 20 maj):

Stark som en oxe, brukar man säga. Och visst är oxen stark – och envis. Och din envishet tar dig långt, du klarar allt du åtar dig och har en hög arbetsmoral. Oxen är också passionerad och älskar allt som är vackert här i livet. Mat och konst är ofta stora intressen och oxen älskar det rustika. Varför inte matcha din personlighet med ett varmt jordigt läppstift, som det här från NYX Professional Makeup?

Ett läppstift från Nyx i brunt.

ANNONS Läs mer och köp här.

Tvillingarna (21 maj – 20 juni):

Tvillingen är på samma gång modig, social och ombytlig. Du är enkel att umgås med, men går alltid din egen väg. Tvillingen är genuin, uttrycksfull – och väldigt intelligent. Eftersom du gillar när det händer saker och ärligt talat kan bli uttråkad rätt fort, är det en god idé att satsa på lite färg för att variera din vardagslook. Kanske ett läppstift med härliga toner av aprikos, som det här högglansiga läppstiftet från Loréal Paris? En garanterad humörhöjare!

Annons
Ett rosa läppstift från Loreal Paris.

ANNONS Läs mer och köp här.

Kräftan (21 juni – 22 juli):

Kräftan är en känslomänniska ända ut i fingerspetsarna. Du är empatisk och varm, och otroligt älskvärd. Många kräftor har en sorts moderlig instinkt som gör att de gärna tar hand om andra människor. Även om kräftan har en tendens att ibland dra sig in i sitt skal i jobbiga situationer, finns hon alltid där som en stabil stöttepelare för sina nära och kära. Låt din varma personlighet komma fram i ett matt läppstift, gärna i rosa toner. Det här läppstiftet från Jane Iredale med doft av vanilj och björnbär tror vi är en vinnare för dig i sommar!

Annons
Ett rosa läppstift från Jane Iredale.

ANNONS Läs mer och köp här.

Lejonet (23 juli – 22 augusti):

Ständigt i händelsernas centrum, där trivs lejonet allra bäst. Du älskar uppmärksamhet, dramatik och bekräftelse. Lejonet är ofta otroligt karismatisk, vilket gör att andra människor lätt dras till henne. Många lejon är riktiga vinnarskallar och njuter som mest av livet när de har alla ögon på sig. Låt den karaktärsdraget synas också utanpå! Välj ett läppstift som sticker ut, gärna i toner av guld eller brons. Du kan också satsa på ett härligt glossigt läppglans, som det här guldglittriga från IsaDora.

Annons
Ett guldigt läppglans från Isadora.

ANNONS Läs mer och köp här.

Jungfrun (23 augusti – 22 september):

Jungfrun är självmedveten och analytisk och kan ibland framstå som aningen reserverad. Samtidigt är hon charmig, pålitlig och jordnära. Många jungfrur är också något perfektionistiska och gillar när det är ordning och reda på saker. Du har ett utsökt öga för detaljer och brukar beskrivas som både flitig och disciplinerad. Bara det bästa är gott nog för jungfrun, och det gäller även smink. Satsa på ett läppstift som både återfuktar och håller länge, gärna i en trevlig mörkröd nyans. Det här läppstiftet från MAC Cosmetics, till exempel!

Annons

ANNONS Läs mer och köp här.

Vågen (23 september – 22 oktober):

Vågen är social och har en härlig aura. Därför har hon lätt för att skaffa nya vänner, och att behålla dem. Vågen har en förmåga att anpassa sig efter situationen och är något av en diplomat. Du har lätt för att bli förälskad, men kan ibland ha lite svårt för att fatta beslut – till exempel när du ska välja läppstift. Så här kommer vårt tips: satsa på ett härligt korallfärgat läppstift som speglar din utåtriktade personlighet. Det här kommer från Yves Saint Laurent och är perfekt för sommarens varma dagar.

Annons
Ett korallfärgat läppstift från Yves Saint Laurent.

ANNONS Läs mer och köp här.

Skorpionen (23 oktober – 21 november):

Skorpionens tecken omges av både mystik och kraft. Du är passionerad och går alltid till botten med saker, oavsett om det är stort eller smått. Du är en analytisk person som hittar en mening i allt. Du älskar intensivt och med hela ditt hjärta, och går ofta din egen väg. Därför passar du också bra i läppstift i dramatiska färger. Var inte rädd för att pröva dig fram och utmana dina gamla vanor! Testa exempelvis den här härliga, djupt rödbruna nyansen från Blackup.

Annons
Ett mörklila läppstift från Blackup.

ANNONS Läs mer och köp här.

Skytten (22 november – 21 december):

Skytten är känd för att älska äventyr och att ständigt vara på språng. Du älskar att lära dig nya saker och utmanar ständigt dig själv, oavsett om det gäller jobb, resor eller relationer. Skytten är självsäker och känner sig sällan obekväm, oavsett vilken situation hon hamnar i. Du är inte rädd för att säga din åsikt, samtidigt som du är generös och social. Låt din personlighet komma fram och satsa på ett plommonfärgat läppstift som bara ropar äventyr. Den här fina nyansen kommer från Sensai.

Annons
Ett plommonfärgat läppstift från Sensai.

ANNONS Läs mer och köp här.

Annons