Trending: VeckohoroskopÅrshoroskop 2024Stjärntecken

Stjärntecken: Så är stenbocken som person

11 mar, 2024 
Minna Wallén-Widung
så är stenbockens stjärntecken
En strävsam, ambitiös och disciplinerad ensamvarg som med sin envishet kan åstadkomma de mest otroliga sakerna. Men också en lojal partner som ställer upp i alla lägen om man har turen att komma nära. Läs allt om hur stenbocken är som person, vilka yrken som passar stjärntecknet och hur stenbocken är i en relation!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vilka datum är stenbocken född?

Stenbocken, eller capricorn på engelska, är född mellan den 22 december och den 19 januari – mittemellan skyttens och vattumannens stjärntecken.

Så är du som person - enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Så är du som person - enligt ditt stjärntecken

Så är stenbocken som person

Stenbocken beskrivs ofta som en ambitiös och målmedveten person. Hon vet vad hon vill och hon är beredd att kämpa hårt för att uppnå sina mål. Många stenbockar har också en mycket stark självdisciplin och är väldigt självständiga. De trivs i sitt eget sällskap och är inte beroende av andra för att vara lyckliga. Många stenbockar uppskattar att jobba ensamma och driver gärna sina projekt på egen hand. Här finns också ett visst kontrollbehov som ibland tar över.

Vidare beskrivs stenbocken som en jordnära, klok och tålmodig person. Hon har en stabil grund och är trygg i sig själv. Stenbockar kan framstå som något reserverade och försiktiga, men om man lär känna dem kan man få ta del av den stora och härliga humor som också finns hos stenbocken. Det gör att människor gärna dras till stenbocken, trots hennes till synes lågmälda profil.

Annons

Till följd av sitt stora behov av självständighet, är det vanligt att stenbocken har få men nära vänner. Stenbockens har en praktisk inställning till det mesta, tänker ofta logiskt och vet att hårt arbete lönar sig. Pengar och ekonomisk trygghet är viktigt och hon ställer höga krav på sig själv för att uppnå det. Oftast lyckas stenbocken också med sin föresats, eftersom hon är så driven och aldrig slutar kämpa innan hon har slutfört det hon påbörjat.

Så är stenbocken på jobbet

Eftersom stenbocken är så målmedveten och ambitiös, är hon en trygg och pålitlig kollega som alltid gör sitt yttersta för att ro ett projekt i hamn. Stenbockarnas envishet och enträgna arbete gör att de passar bra som exempelvis entreprenörer. De har också en god förmåga att organisera, är praktiskt lagda och dras gärna till statusyrken där det finns pengar att tjäna.

Annons

Långa arbetsdagar är ingenting som stenbocken räds. Hon är pragmatisk, överväger alltid alla beslut och tar bara risker om de är välkalkylerade. Stenbocken passar inom yrken som innebär finanser, räkenskaper och ledarskap. Ordning och reda är otroligt viktigt för stenbocken, som inte gillar stök – varken på skrivbordet eller i ekonomin. Eftersom stenbocken är så självständig fungerar hon bäst på arbetsplatser där det inte ställs alltför höga krav på samarbete och laganda.

Yrken som kan passa en stenbock är företagsledare, politiker eller politisk strateg, ingenjör, matematiker och programmerare.

Stenbockens stjärnbild

En illustration över de olika stjärnbilderna som förknippas med våra stjärntecken.
Foto: Shutterstock/TT

Vilket stjärntecken passar stenbocken med?

Att fånga en stenbock är inte alltid det lättaste. Hennes stora behov av frihet och självständighet gör att hon också kan framstå som något reserverad och kylig. Men innerst inne är hon egentligen en mycket kärleksfull person och en otroligt lojal och trygg partner.

Annons

Stenbocken behöver en partner som kan ge henne mycket bekräftelse och kärlek. Fiskarna brukar nämnas som en bra, om inte den bästa, matchningen för stenbocken. Fiskarna är ofta ärlig och kärleksfull, vilket stenbocken behöver för att bli lycklig. Även oxen, skorpionen och andra stenbockar kan utgöra en utmärkt match.

Stenbocken passar däremot inte särskilt bra med skytten. Medan stenbocken känner oro inför framtiden, är försiktig och ekonomisk, är skytten tvärtom äventyrlig och slösar gärna med pengar.

Stjärntecken: Stenbocken

  • Datum: 22 december – 19 januari
  • På engelska: Capricorn
  • Passar ihop med: Fiskarna, oxen, skorpionen
  • Element: Jord
  • Cusptecken: Skybocken (16 – 26 december) och stenmannen (14 – 24 januari)
  • Månadssten: Blå topas (december) och granat (januari)
Annons