Lästips:VeckohoroskopÅrshoroskop 2024StjärnteckenMånadsstenar

Stjärntecken: Så är vattumannen som person

12 mar, 2024 
Sara Wizén
så är vattumannen som person
Inte mycket är omöjligt för en uppfinningsrik, individualistisk och solidarisk rebell som vill gå sin egen väg. Läs allt om hur vattumannen är som person, vilka yrken som passar stjärntecknet och hur vattumannen är i en relation!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vilka datum är vattumannen född?

Vattumannen, eller aquarius på engelska, är född mellan den 20 januari och den 18 februari – mittemellan stenbockens och fiskarnas stjärntecken.

Så är du som person - enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Så är du som person - enligt ditt stjärntecken

Så är vattumannen som person

Vattumannen beskrivs ofta som en uppfinningsrik, kreativ nytänkare med många idéer och starka åsikter. Hon är intellektuell, fördomsfri och framåt. Det är ett kunskapens tecken, men ibland kan vattumannen nästan bli så uppslukad av en idé att hon glömmer detaljerna.

Det allra viktigaste för vattumannen är att känna sig fri och oberoende. Med en stark känsla för vad som är rätt och fel kan hon ofta vara en rebell som går sin egen väg. Energin kan dock riktas åt fel håll om vattumannen inte har en god sak att kämpa för, då kan hon snarare bli vilsen och slåss mot allt. Lika illa kan det bli om hennes stolthet går före intelligensen.

För utomstående kan vattumannen vara svår att förstå sig på. Samtidigt som hon har behov av umgänge håller hon en viss distans till andra. Ofta kan en vattuman därför lockas av kollektivlivet eller andra former av grupper, där hon får vara delaktig utan att behöva komma för nära andra. Trots det har hon har ofta många vänner som charmas av att hon är rolig, vänlig och lojal.

Annons

Så är vattumannen på jobbet

En kreativ idéspruta är en vinst för de flesta arbetsgivare. Föga förvånande passar den rebelliska vattumannen med sin uppfinningsrikedom på en arbetsplats där hon får jobba mot en bättre framtid eller där hon kan få folk att ifrågasätta världen vi lever i nu. Det passar henne också bra om hon får uttrycka sina tankar och starka åsikter.

Yrken man finner vattumannen inom är till exempel författare, vetenskapsman, journalist, politiker och astronom. Inom dessa yrken får hon vara kreativ och hon får användning för sin nyfikenhet och kunskapstörst. Dessutom får hon utrymme att gå sin egen väg.

Även ett yrke inom teknikbranschen är ett naturligt val för vattumannen, så som dataprogrammerare eller utvecklare. Hon är ett av de stjärntecken som bäst passar i moderna öppna kontorslandskap utan hierarkier – där ögonen riktas mot framtiden.

Vattumannens stjärnbild

En illustration över de olika stjärnbilderna som förknippas med våra stjärntecken.
Vattumannens stjärnbild heter Aquarius på engelska och syns på understa raden, näst längst till höger.Foto: Shutterstock/TT

Vilket stjärntecken passar vattumannen med?

Tvåsamhet kan vara knepigt för vattumannen med sitt stora frihetsbehov. I början av en kärleksrelation kan hon därför upplevas som sval, men om relationen växer till något djupare är hon en pålitlig och mycket trogen partner.

Annons

Bäst passar vattumannen med vågen. De har gemensamma intressen och lockar fram de bästa sidorna hos varandra. Ett lyckligt, och dessutom upphetsande, förhållande kan väntas av denna match.

Även en väduren eller tvillingarna passar vattumannen väldigt bra. Eller för den delen en annan vattuman – två vattumän förstår varandra och kan njuta av ett trevlig och behagligt förhållande.

Ett förhållande med en skorpion blir inte lika lätt. Medan vattumannen inte kan hantera skorpionens svartsjuka, kommer skorpionen tycka att vattumannen är för avståndstagande. Vattumannen kan också få det svårt att stå ut med en kräfta, som hon uppfattar som allt för klängig och känslosam.

Stjärntecken: Vattumannen

  • Datum: 20 januari – 18 februari
  • På engelska: Aquarius
  • Passar ihop med: Vågen, skytten och väduren
  • Element: Vatten
  • Cusptecken: Stenmannen (14-24 januari) och Vattufiskarna (13-23 februari)
  • Månadssten: Granat (januari) och Ametist (februari)
Annons