Lästips:VeckohoroskopÅrshoroskop 2024StjärnteckenMånadsstenar

Hälsohoroskop 2021 – för alla stjärntecken

01 dec, 2020 
Monica Hortell
Tre hälsosamma kvinnor som njuter av att veta hur 2021 ser ut för deras välmående.
Vad ska just du göra för att må så bra som möjligt under det nya året? Det ger astrologen Monica Hortell svar på i detta stora hälsohoroskop med fokus på välmående för alla stjärntecken.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Stort hälsohoroskop för hela 2021 – så mår du som bäst

Så är du som person - enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Så är du som person - enligt ditt stjärntecken

Vädurens hälsa

21/3–19/4

Om du ska ge dig själv ett enda nyårslöfte inför 2021 så är det att tagga ner, ta det lugnare. Ett ständigt högt tempo är ingen garanti för att saker blir gjorda på rätt sätt, så du behöver inte rusa på och ständigt överträffa dig själv. Nu handlar det istället om att skala av det som stressar dig. Konst och skapande verksamhet blir den oas du ofta behöver. Du kan måla, skriva poesi, lära dig dansa salsa, sjunga – gradvis bygger du upp en ny harmonisk energi. Ju mer näring du ger dig själv, desto mer orkar du ge ut till andra.

Många nya människor kommer i din väg, och genom ett ideellt engagemang skapar du vänskapsband som kommer att hålla länge. Träning och matvanor kan behöva vissa justeringar - men inte åt det extrema hållet! Balans och regelbundenhet är nyckelord. Hellre en promenad varje dag än en utmattande tvåtimmars löprunda en gång i veckan. Och hoppa över den senaste trendiga dieten som alla pratar om. Känn noga efter vad just du mår bra av!

Annons

Utmaning: Acceptera alla människor, försök inte göra om någon.

Satsning: Meditera 20 minuter varje dag.

Oxens hälsa

20/4–20/5

Det finns mycket du vill göra, men det har liksom suttit fast. I år är det dags för krafttag. Du mår bra av att gå din egen väg, att våga bryta dig loss från normer och konventioner. Det betyder inte att du måste vända upp och ner på ditt liv, bara att du ska vara ärlig mot både dig själv och andra, även i småsaker. Då känns det som att du kan andas friare. De irriterande små kompromisserna som tär på energin och självförtroendet måste få ett slut. Du behöver inte försöka anpassa dig till människor du knappt ens tycker om. Nedvärdera inte dig själv! Även på jobbet tar du mer plats. och det visar sig vara ett lyckokast. Nya kontakter leder till framgång, och du blir uppskattad för den du är.

Rent hälsomässigt har du tendens till ett överansträngt nervsystem, men det kan du stärka genom lugnande örtteer och kosttillskott. Fråga en expert om råd. Du mår också bra av att utesluta vissa saker ur din kost. Främst godis, läsk och annat syntetiskt och näringsfattigt.

Annons

Utmaning: Stå för dina åsikter i alla lägen.

Satsning: Ge kroppen en boost genom en renande hälsovecka då och då under året.

Tvillingarnas hälsa

21/5–21/6

Kunskap och information är viktiga teman i år. Du brinner av längtan att vidga vyerna och förstå nya sammanhang. Så anmäl dig till kurser, lär dig ett främmande språk, gå den där utbildningen du funderat på - det kommer att ge ännu mer än du tror! Du kommer också själv att lära ut saker till andra i något speciellt ämne som du brinner för, och det finns väldigt mycket glädje i det. Du kommer att skriva mer än vanligt, om dig själv eller om något som rör andra länder och kulturer, och det kan spridas till vidare kretsar än du tror från början. Har du ett gammalt utkast till en roman eller idéer till en faktabok i byrålådan, så plocka fram det och se hur du kan gå vidare.

Flera relationer fördjupas, och det beror på att du vågar visa fler sidor av dig själv. Men det finns en vass och intrigant person som stör dig genom att ständigt kritisera och hacka - varför ska du stå ut med det? Den personen kan du ta bort ur ditt liv!

Annons

Utmaning: Ingrip resolut mot intolerans och mobbning.

Satsning: Ät, träna och sov på regelbundna tider.

Kräftans hälsa

22/6–22/7

Ett mysigt, ombonat hem med inredning och prylar som du själv har valt ger dig glädje och kraft. Du mår bra i det lilla, när du sätter en extra guldkant i vardagliga sammanhang, och i år är det extra viktigt. Att dricka aromatiskt jasmin-te ur en vacker kopp, duka vackert en vanlig tisdag, ha omsorg om detaljerna - det behöver inte vara krångligare än så. Ofta diskuterar du om livet, kärleken, och andliga frågor. De samtalen kan äga rum live men lika gärna via skype, på telefon eller varför inte brevledes. Ja du kan till och med samtala med dig själv om ingen annan finns till hands. Lägg fram en åsikt, fråga eller en fundering och hör vad du svarar! Det låter kanske knäppt men fungerar som ett slags egenterapi och ger dig kontakt med ditt undermedvetna.

Dina nära relationer finslipas. Flera personer får du en mycket bättre, mer äkta kontakt med. Några andra vill du inte längre engagera dig i. Det är väl helt enkelt klart mellan er, och det känns som en befrielse.

Annons

Utmaning: Städa upp i ekonomin. Ordna dina papper, förhandla om räntor, ta inte smålån.

Satsning: Samla ihop dina mat- och bakrecept och gör en egen "kokbok". Det blir en uppskattad present.

Lejonets hälsa

23/7–22/8

Att äta och träna regelbundet, inte bara när andan faller på, är din väg till välmående i år. Du behöver sätta upp mål och delmål, för din egen skull, inte för att tävla med någon annan. Vad gäller kosten kanske gamla synder kommer ikapp, med vitaminbrist, låga järnvärden och blodsockersvängningar. Kolla gärna upp dina värden på vårdcentralen! Du måste också högaktningsfullt strunta i folk som försöker pusha dig att gå in för den ena eller andra extrema hälsotrenden, bara för att de själva mår bra av den.

En trevlig sak är att du hamnar i delvis nya sociala sammanhang där du verkligen blir sedd och bekräftad. Din förmåga att spela ut din charm gör att många faller pladask. Några av dina nya vänner är gladlynta, optimistiska och generösa, andra är mer återhållsamma och lugna. Du trivs lika bra i båda lägren. Du njuter också när du är i en grupp och får stå i centrum. Engagera dig gärna i något som rör dramatik och teater.

Annons

Utmaning: Var realistisk när det gäller pengar. Du måste genomskåda dem som lovar mycket men håller lite.

Satsning: Kontakta personer som du tror kan hjälpa dig jobbmässigt.

Jungfruns hälsa

23/8–22/9

I dina skåp finns i regel en arsenal av både vitaminer och apoteksvaror, och i år gör du en riktig hälsosatsning. Börja med att gå igenom det du har, rensa ut det som är gammalt, och komplettera med några nya produkter. Du gillar att experimentera och pröva de senaste kosttillskotten, det gör dig väl till mods och rentav upprymd. För att ytterligare optimera ditt välmående kan du med fördel kombinera alternativa behandlingsmetoder med besök hos husläkaren. Har du spänningar eller ont i kroppen, kör lite yoga eller testa akupunktur. Är du ofta trött, gör dessutom en traditionell hälsoundersökning. Inre och yttre, kropp och själ hör ihop, och du jobbar på alla nivåer.

Du får inspiration av att umgås med andligt och konstnärligt inriktade människor. Det är också en bra idé att köpa konst och vackra föremål. Betrakta ditt hem eller din arbetsplats med nya ögon och satsa på att förnya och försköna. Det är värt pengarna!

Annons

Utmaning: Trassel på jobbet kräver vissa kompromisser.

Satsning: Gå en kurs där du lär dig ännu mer om hälsa och friskvård.

Vågens hälsa

23/9–22/10

Mycket är upp- och nervänt i år, men mitt i alltihop känner du hur din kreativitet stimuleras och du vågar utveckla din originalitet. När du tänker i nya banor får problem som oroat dig oväntade lösningar. Dina idéer förvånar till och med dig själv! Vad andra tycker spelar mindre roll, och du minskar kontakten med en person du tidigare anpassat dig alldeles för mycket till. Satsa också på att rensa bland gamla saker som trängs i skåp, garderober och förråd. Några rejäla röjningar kommer att sitta perfekt. Det kanske tar emot först, men när du kommer igång är det riktigt roligt. Och när du får fler fria ytor och tomma utrymmen andas du lättare.

Dina relationer med yngre personer ger enormt stort utbyte, så ge mycket av din tid till barn eller barnbarn. Du blir en förebild som stöttar och uppmuntrar, och en speciell insats gör du för någon som är lite blyg och inåtvänd. Den relationen blir också ett lyft för dig själv.

Annons

Utmaning: Våga släpp det gamla, det gäller både prylar och relationer.

Satsning: Skaffa extrainkomster genom att sälja något du själv har skapat.

Skorpionens hälsa

23/10–22/11

Det behöver inte vara så komplicerat att trivas och må bra. Du gillar gåtor och mysterier, så tillbringa mycket tid i favoritfåtöljen med en riktigt spännande deckare! Eller läs/se tv-program om vetenskapliga upptäckter, om rymden, medicinska landvinningar och annat som fört mänskligheten framåt. Du utvidgar din världsbild även när du tillbringar tid hemma, så ha inte dåligt samvete eller känn dig slö, utan njut av ditt hem och skapa harmoni omkring dig.

Det är ett bra år för att renovera och fixa i största allmänhet. Har du länge retat dig på avflagad färg eller krånglande persienner, så kommer du att reta dig mer än nånsin. Gör något åt sådana saker, så kommer du att må enormt mycket bättre. Speciellt tip-top bör köket vara. Du vill laga mat, testa exotiska kryddor, och utmana dig själv genom att kombinera hälsotänk med gourmet. Våga experimentera! Kroppen blir nog också glad om du tar bort vissa saker ur din kost, som mejerier eller mjölmat.

Annons

Utmaning: Gå en gör det själv-kurs och lär dig något hantverk.

Satsning: Lär känna din historia genom att fördjupa dig i släktforskning.

Skyttens hälsa

23/11–21/12

Du måste få utlopp för din rastlöshet. Var utomhus så mycket det går, vandra, andas frisk luft och ha kontakt med djur och natur. Utforska även din närmiljö. Betrakta hus och gator med nya ögon och lär dig lite historia om den trakt eller de kvarter du bor i. På köpet kan du lära känna grannarna bättre.

Lite lagom muskelbyggande ökar förstås också välbefinnandet. Om du inte vill besöka gym kan du skaffa utrustning som går att använda hemma. Däremot behöver du inte nödvändigtvis springa maraton eller triathlon eller på andra sätt spränga dina gränser. Gör det som är roligt och inte alltför tidsödande, så blir det tid över till att umgås med vänner. Dra gärna ihop ett gäng som enas kring ett gemensamt intresse, och som du kan träffa även via internet Det finns också personer du brutit kontakten med, men nu är det dags att försonas. Annars kommer ouppklarade relationer att ligga och gnaga i ditt inre. Ta själv initiativen, så kan du i alla fall ha gott samvete sedan!

Annons

Utmaning: Ät hellre lite och ofta än att kasta i dig en jätteportion när du plötsligt blir vrålhungrig, och framför allt: skippa snabba sockerkickar!

Satsning: Starta en blogg och skriv om stort och smått som händer i ditt liv.

Stenbockens hälsa

22/12–20/1

Det finns få saker som ger dig mer tillfredsställelse och inre trygghet än att se pengar växa. Du blir nöjd och stolt när du hittar extrapriser och reafynd. Ta också reda på bra sparkonton eller lär mer om fonder och aktier. Men det handlar inte bara om att lägga på hög - du behöver också spendera pengar. Investera och använd vinsterna till något du blir glad av. Var inte småsnål, för då låser du dig själv! Det finns ett område där det kan vara läge att acceptera tillfälligt mindre pengar, och det är arbetet. Är du missnöjd eller rentav olycklig när du går till jobbet, då bör du söka dig vidare. Kanske blir det lägre lön eller status men mer givande på andra plan. Om inte annat är det en språngbräda till något helt annat.

Annons

I nära relationer är du tydlig med hur du vill ha det, och det är bra både för dig själv och andra. Du lyckas också ofta förvåna och överraska genom att göra det som ingen väntar sig. Det gäller såväl i kärlek som i vänskap och inom släkten.

Utmaning: Bete dig som om ditt självförtroende är oändligt - då kommer andra människor att tro på dig.

Satsning: Testa nya stilar vad gäller kläder och frisyr.

Vattumannens hälsa

21/1–19/2

Du tillhör dem som mår bra av att göra förändringar hemma. Det kan bli ganska djärva grepp vad gäller inredning, för du är varken konservativ eller sentimental. Du skalar av det som är svulstigt och "för mycket" i största allmänhet och satsar hellre på minimalism. Gamla prylar åker all världens väg, och känslan av befrielse är påtaglig. Men se upp så du inte kastar någon ärvd dyrgrip som kan inbringa pengar eller som är värdefullt för andra familjemedlemmar! Och något du inte sparar på är teknik. Du vill ha det senaste, och en telefon eller tv med extra finesser kan göra dig riktigt lycklig!

Annons

Hälsomässigt bör du ta hand om allt som rör muskler och leder. Låt en massör eller osteopat gripa sig an spänningar och stelhet, och får du problem med knän eller fötter så är det läge att fixa remiss till ortopeden. Ett besök hos tandläkaren kan också behövas. Det är varken billigt eller roligt, men det känns väldigt bra efteråt.

Utmaning: Ha tålamod med människor vars åsikter du inte delar.

Satsning: Har du pengar över, använd dem till arbetsbesparande köksmaskiner.

Fiskarnas hälsa

20/2–20/3

Av naturen är du empatisk, och det draget förstärks i år. Du kanske vill delta i olika hjälporganisationer eller skaffa ett fadderbarn. Gör gärna något konkret för att hjälpa andra, men du ska hellre vara den som drar ditt strå till stacken än den som leder och organiserar, Även små insatser ger stora resultat när många delar på dem. Att utforska andliga, mystiska områden är spännande för dig. Det kan vara drömtydning, shamanism, djupmeditation - du gillar det som är lite utanför ramarna och inte håller sig till snörrät logik och fixa regler. Ju flummigare (i andras ögon) desto bättre.

Annons

Du behöver också gå upp i saker som berör dig känslomässigt men är helt kravlöst. Se om gamla filmer som du älskar, läs dina favoritförfattare, låt dig svepas med av bra musik. Det är en enkel väg till välbefinnande. Sök dig också gärna till nya sociala kretsar. De människor som tilltalar dig mest är individualister som hittar på äventyr och får igång dig energimässigt.

Utmaning: Städa bland gamla papper och skapa mappar och arkiv, så du får något slags ordning.

Satsning: Följ ditt hjärta, var inte beroende av andras åsikter.

Annons