10 städmisstag som du ska sluta med – nu

En kvinna som ogillar att städa

Foto: TT/Shutterstock

Städning kan verka enkelt, men det är långt ifrån sanningen. Därför har vi listat tio vanliga städmisstag som du ska sluta med nu!

Att städa hemmet är en självklarhet, men samtidigt är det betydligt svårare än vad många tror. Det är flera detaljer som du måste hålla koll på, men som många missar, utan att riktigt tänka på det. Här är några saker som är vanliga att glömma bort eller som många helt enkelt struntar i!

1:11

Efter reklamen: Så undviker du 5 vanliga städmisstag

(1:11)

10 vanliga städmisstag som du ska undvika

1. Låta saker ligga kvar

Vi är bortskämda med att låta saker ligga kvar och förvänta oss att någon annan ska lägga undan dem. Det kan vara allt från kläder till prylar som du struntar i att ställa i ordning – och som du tänker att du ska ordna vid ett annat tillfälle. Men saker som ligger huller om buller ger ett tråkigt intryck.


2. Låta disken vara kvar

Det är vanligt att lämna kvar disken i vasken efter en middag – istället för att ta tag i den direkt. Att låta disken ligga kvar i vasken är en dålig vana, och det blir bara mer och mer allt eftersom. Det är allt annat än trevligt att titta på det när du är i köket – så ta tag i det och håll vasken fri från smutsig disk!

3. Lämna en obäddad säng

Visst är det härligt med en bäddad säng? Men det är lätt hänt att låta sängen stå obäddad, vilket är ett stort misstag. I alla fall för den som vill ha det rent och fint i hemmet. Försök att gå upp med ett leende på läpparna och bädda sängen – så kommer det med all sannolikhet att gå vägen!

4. Inte ha en dörrmatta

De flesta brukar ha en dörrmatta, och det bör du också införskaffa ifall du inte har det! På detta sätt kan du undvika smuts innanför din dörr, vilket underlättar din städning i hallen.

5 vanliga misstag vi gör när vi använder torrschampo

5. Städa sällan

Att städa är inte världens roligaste grej, och det är lockande att skjuta upp det. Dock är det smart att städa frekvent, så att du slipper att storstäda, vilket kan vara extra jobbigt. Lite i taget är ett genidrag för att underlätta för sig själv!

6. Ha för många saker

Mer saker i hemmet – mer underhåll. För att du inte ska ha för mycket att damma och torka av, kan du göra enkelt för dig: Ha så lite saker som möjligt framme för att underlätta din städning.

7. Använder inte diskmaskinen

Diskmaskinen är helt klart en fantastisk uppfinning för dig som inte har tid eller ork för att diska för hand. Har du ingen diskmaskin försvårar det för dig avsevärt och du förlorar alldeles för mycket tid att diska allting för hand.

5 ställen nästan alla glömmer damma – tips för ett skinande rent hem!

8. Du skippar sophinken

Sophinken är nog den som man oftast glömmer att rengöra. Många fokuserar så mycket på soppåsen att man glömmer bort sophinken. Men den är lika viktig att underhålla då en oönskad lukt kan komma efter en tid. Vill du slippa den lukten gör du rätt i att rengöra sophinken en gång i veckan.

9. Du använder dammvippa

En dammvippa kan vara bra för att få bort damm med – men det finns bättre alternativ. En mikrofiberduk är utmärkt att använda då den håller kvar dammpartiklarna. Risken med en dammvippa är att den bara flyttar runt dammet i rummet.

10. Vänta med att torka av bordet

Ibland väntar du med att torka av bordet, istället för att göra det direkt. Denna dåliga vana bör du försöka sluta med. Först och främst är det inte trevligt för ögat, samtidigt som det kan bli svårare att ta bort smuts om du väntar med att torka av.

5 smarta städprylar alla vill ha!

Så här håller du ditt hem skinande rent – 7 enkla tips