5 smarta knep för att torka tvätt snabbare!

Kvinna med ett leende som håller upp en tvättkorg fylld med tvätt.

Källa: TT/Stockfoto

Vem vill inte att tvätten blir torr på nolltid? Nedan listar vi de 5 bästa knepen för att torka dina kläder så snabbt som möjligt - utan större ansträngning!

På vinterhalvåret finns inte möjligheten att låta tvätten torka ute på tvättlinan i solen. Vilken tur att vi då har samlat några smidiga tips på hur man kan torka tvätten inomhus, oavsett om du har en torktumlare eller inte.

Se också: Bästa tvättknepen du förmodligen inte känner till
1:24

Efter reklamen: Se också: Bästa tvättknepen du förmodligen inte känner till

(1:24)

Slå på ljud

1. Ta ut och skaka plaggen direkt efter tvättning

Inte bara för att undvika mögel och illaluktande kläder, utan samtidigt spara tid på att slippa stryka plaggen.

2. Minska mängden tvätt i tumlaren

Undvik att pressa in för mycket kläder åt gången i tumlaren. Detta för att lämna utrymme för torkning och slippa skrynkliga plagg!

3. Ställ torktumlaren på rätt inställning

Olika material kräver olika inställningar. Tyngre tyger som handdukar och jeans tål hög värme, medan ömtåliga plagg som underkläder gjorda av tunnare material tål lägre värme.

Så får du tvätten att torka snabbare i torktumlaren

4. Handdukstricket

Lägg en torr handduk i torktumlaren tillsammans med den blöta tvätten i 10-15 minuter för att få den torra handduken att fånga upp fukt snabbt från de blöta plaggen. Om du dessutom vill få tvätten torr ännu snabbare kan du lägga in en ny torr handduk när du tagit ut den fuktiga. Hur smart?!

5. Investera i en avfuktare

Om du vill ha tvätten torr ännu snabbare utan att använda en torktumlare, som för övrigt sliter mer på kläderna, kan du köpa en avfuktare. Fördelen med en avfuktare är att den suger upp den fuktiga luften och blåser ut varm, torr luft.

Så fixar du skrynkliga plagg på ett kick med en steamer!

Källa: Good Housekeeping.