Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

5 tips mot dålig lukt i badrummet

19 nov, 2021 
Julia Jarvi
Montagebild på ett badrum till vänster och en flaska med eterisk olja i doft citron till höger.
Med de här enkla tipsen kommer badrummet att lukta gott och fräscht – och flera av dem ordnar du med saker du redan har hemma!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så får du bort lukten i badrummetBrand logo
Så får du bort lukten i badrummet

Hur kan man få badrummet att lukta gott utan att behöva städa hela tiden? Badrummet kan vara en lukthärd som är svår att komma tillrätta med, fastän man städar regelbundet och är noga med hygienen. Doftsprayer och toalettblock är effektiva produkter, men innehåller ofta en massa kemikalier som inte är nyttiga att andas in.

Det finns flera sätt att få badrummet att dofta gott varje dag på ett enkelt, miljövänligt och billigt sätt. Läs våra tips!

Se också: Sa far du bort kalk och avlagringar i badrummet

Annons

Eterisk olja i toapappersrullen

  • Ta en toarulle och eterisk olja med din favoritdoft.
  • Droppa ett par droppar eterisk olja på insidan av toarullen.

Doften från oljan kommer att spridas i luften varje gång man tar papper och rullen roterar på hållaren. Smart va?

Det är viktigt att bara droppa på själva rullen och inte toapappret, eftersom det kan vara skadligt för underlivet om det kommer i kontakt med oljan.

Eteriska oljor utvinns ur växter och är därmed helt naturliga. Till skillnad från andra doftoljor som skapas på syntetisk väg. De används ofta i parfymer, tvålar samt som smaksättning. Det finns en mängd olika eteriska dofter att välja bland – citrus och jasmin är dofter som vi ofta förknippar med fräschör. Hitta din egen favorit.

Annons

Bakpulver neutraliserar lukt

Bakpulver är en riktig superprodukt som kan används till mycket mer än bakning. Dess förmåga att absorbera odörer gör att det hjälper till att upprätthålla en neutral doft i rummet. Ställ en liten skål med ett par matskedar bakpulver i badrummet och byt ut varje månad.

Citrusskal

Bild på en citronhalva med en bit av skalet i spiral.
Citronskal doftar fräscht.

För en snabb uppfräschning är citrusskal perfekt. När du ändå ska använda citron eller apelsin till något annat kan du spara skalet och lägga i en skål. Placera skålen badrummet, till exempel i fönsterkarmen. Citrusdoften är frisk och fräsch!

Annons
Bild på en träsked fylld med bakpulver.
Bakpulver är super för att neutralisera lukt.
Annons

Fler sätt att få badrummet att dofta gott varje dag

Doftpinnar

Doftpinnar är praktiska för att de kan ställas lite var som helst. De ser eleganta ut och skapar en speciell spa-stämning med sina goda och lugnande dofter.

Läs mer och köp här (länk till Lyko). (reklamlänk)

Doftljus

Det är otroligt mysigt med ljus och ännu bättre blir det om det luktar gott också. Det finns hur många fräscha, härliga dofter som helst att välja bland.

Annons