Därför lägger jag alltid en bit papper i salladen

Det finns få saker som kan sätta pricken över i:et på en måltid som lite grönt. Det är vackert för ögat, gott och dessutom bra för hälsan. Dock är det ju det där med hållbarheten, för få saker håller så dåligt som sallat och smågrönt i påse.
Busenkelt knep
Det blir lätt fuktigt i en plastpåse, och även om kylan i kylskåpet till viss del motverkar fukten och dess effekter på innehållet i grönsakslådan, så blir det snabbt gegga av det gröna i påsen. Och om du frågar mig så är det få saker som luktar så vämjeligt som halvrutten sallad.
Men glöm allt vad goda råd är dyra heter, för med en bit hushållspapper i påsen förlänger du lätt hållbarheten. Pappret suger upp det mesta av fukten, och sallaten och det smågröna håller sig krispiga och fräscha.
Personligen föredrar jag att använda ett så kallat torkpapper med extra bra sugförmåga, men ärligt talat går det lika bra med högst ordinärt hushållspapper.
Fungerar på det mesta
För att optimera effekten av pappret brukar jag byta ut det varannan eller var tredje dag, och det gröna håller sig fräscht upp till en vecka längre än det brukar.
Nu är det inte bara sallat och smågrönt som får sällskap av en bit papper i kylen, för jag gör detsamma med såväl osten som de bär som finns där emellanåt. Och faktiskt, så fungerar det lika bra på alltihop.
Och det fuktiga pappret då? Det lägger jag i matsoporna, så får det jobba lite till innan det blir återvunnet.