Lästips:NYTT! Korsord Husmorstips Städning Återbruk Huskurer Städa med bikarbonat

Därför lägger jag alltid en bit papper i salladen

10 jul, 2025
author Susanne Lolling
Susanne Lolling
Foto: Susanne Lolling
Det låter kanske konstigt, men att lägga en bit papper i salladen gör under. Allas redaktör delar med sig av det busenkla knepet som löser vanliga problemet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Knepet: Så blir dina fönster skinande renaBrand logo
Knepet: Så blir dina fönster skinande rena

Det finns få saker som kan sätta pricken över i:et på en måltid som lite grönt. Det är vackert för ögat, gott och dessutom bra för hälsan. Dock är det ju det där med hållbarheten, för få saker håller så dåligt som sallat och smågrönt i påse.

Dålig sallat igen? Lösningen för fräsch sallat längre är barnsligt enkel, och det är något som finns i de flesta svenska kök.Foto: TT

Busenkelt knep

Det blir lätt fuktigt i en plastpåse, och även om kylan i kylskåpet till viss del motverkar fukten och dess effekter på innehållet i grönsakslådan, så blir det snabbt gegga av det gröna i påsen. Och om du frågar mig så är det få saker som luktar så vämjeligt som halvrutten sallad.

Annons

Men glöm allt vad goda råd är dyra heter, för med en bit hushållspapper i påsen förlänger du lätt hållbarheten. Pappret suger upp det mesta av fukten, och sallaten och det smågröna håller sig krispiga och fräscha.

Hushållspapper – en riktig vardagshjälte när du vill förlänga livslängden på allt från sallat till ost.Foto: Susanne Lolling

Personligen föredrar jag att använda ett så kallat torkpapper med extra bra sugförmåga, men ärligt talat går det lika bra med högst ordinärt hushållspapper.

In med pappersbit i både ost- och sallatspåsen...Foto: Susanne Lolling
...och så in i kylen, lite längre än den skulle ha gjort utan pappersknepet!Foto: Susanne Lolling
Annons

Fungerar på det mesta

För att optimera effekten av pappret brukar jag byta ut det varannan eller var tredje dag, och det gröna håller sig fräscht upp till en vecka längre än det brukar.

Nu är det inte bara sallat och smågrönt som får sällskap av en bit papper i kylen, för jag gör detsamma med såväl osten som de bär som finns där emellanåt. Och faktiskt, så fungerar det lika bra på alltihop.

6 tips som får dig att sova bättre i sommarvärmenBrand logo
6 tips som får dig att sova bättre i sommarvärmen

Och det fuktiga pappret då? Det lägger jag i matsoporna, så får det jobba lite till innan det blir återvunnet.

Annons