Lästips:NYTT! Korsord Husmorstips Städning Återbruk Huskurer Städa med bikarbonat

Jag testade avokadoknepet som setts av 28 miljoner – så bra funkar det egentligen

05 sep, 2025
author Johanna Airén
Johanna Airén
Johanna Airén har testat virala avokadoknepet
Foto: Allas.se
28 miljoner visningar! Avokadoknepet tar sociala medier med storm. Allas sociala medier-redaktör Johanna Airén har testat för att se om det faktiskt fungerar.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så får du din omogna avokado att mjukna – på tio minuterBrand logo
Så får du din omogna avokado att mjukna – på tio minuter

Ibland står stjärnorna rätt. Som häromdagen. När jag var i affären för att handla middag upptäckte jag att det var nedsatt pris på avokado.

”Perfekt”, tänkte jag. ”Nu får jag chans att testa det där virala avokadoknepet jag såg swisha förbi i mitt flöde på Instagram”.

Knepet jag tänker på har fått över 28 miljoner visningar. Och med närmare 700 000 gillamarkeringar måste det ju fungera! Eller...?

Jag samlade därför på mig ett gäng prisvärda avokador, betalade och gick hem. Nu ska här testas!

Så vad går knepet ut på? I stället för att behöva gröpa ur och skära upp din avokado ska du med hjälp av en klassisk ballongvisp kunna få ut de perfekta bitarna.

Andra populära avokadoknep

För några år sedan fick ett annat avokadotrick stor spridning i sociala medier. Det var en kvinna från Australien som delade ett knep på hur man får sin omogna avokado att bli mogen – på bara tio minuter! Enligt knepet skulle man slå in frukten i folie och lägga den i en airfryer på 200 grader. Att döma av reaktionerna och kommentarerna på inlägget verkade det också fungera.

Visste du även att man kan använda sig av pressad citron för att avokadon ska hålla längre? Enligt ett knep ska man hälla citron- eller limejuice över den halva man tänkte spara innan man ställer in den i kylskåpet. På så sätt blir den inte mörk och ful lika snabbt.

Annons

Så fungerar advokadoknepet – använd ballongvisp

Kort sammanfattat gör du så här:

1. Dela avokadon i två halvor.

2. Ta bort kärnan.

3. Tryck ner balongvispen i en av halvorna, snurra och ta ut.

Enligt klippet har du på så sätt fått till perfekt ”skurna” bitar.

Hur bra funkar det då? I videon nedan ser du resultatet från mitt test.

AVOKADO ALLAS 1Brand logo
AVOKADO ALLAS 1

Slutsats. Det gick sådär, va? Visst, jag fick ut fruktköttet, men resultatet blev mer av en enda stor gröt än fina symmetriska bitar! Kanske min visp inte var "rätt", eller var avokadon för mogen? Eller var det helt enkelt så att jag inte hade det rätta knycket? Så bra som det blev i originalklippet blev det hursomhelst inte.

MEN! Om jag var ute efter att göra en fräsch guacamole hade knepet fungerat alldeles utmärkt, all avokado kom ut i chunky bitar så på så sätt var det ganska smidigt. Dock vet jag inte om jag kommer ersätta skeden till förmån för visp-tricket..

Annons