Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

Smarta behåtricket när du har vit t-shirt

02 aug, 2022 
Aino Oxblod
FotografTiktok, tt.
Till vänster: Användaren midsizesammy på TikTok visar sitt behåtrick. Till höger: Kvinna i vit t-shirt ler mot kameran.
De flesta kvinnor som bär vita plagg känner igen sig i problemet – det är svårt att få till så att behån inte syns igenom tröjan.
Nu sprids ett smart behåknep som gör att behån är helt osynlig.
”Jag har gjort det här i flera år och ingen trodde på mig när jag sa att det fungerar”, skriver en person.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Om du använder behå och samtidigt tycker om att ha vita plagg på överkroppen så känner du nog igen dilemmat – det är svår att hitta underkläder som inte syns igenom den vita t-shirten, skjortan, toppen eller blusen.

Men nu sprids det ett smart knep på sociala medier-appen Tiktok som gör att behån inte syns alls igenom plaggen du har på dig. Det är användaren ”midsizesammy”, som ofta delar med sig av tips för storbystade kvinnor, som lagt upp ett klipp där hon har på sig en vit topp.

Se också: 4 tips på hur du slipper ohyra i garderobenBrand logo
Se också: 4 tips på hur du slipper ohyra i garderoben

– Även om du inte har en stor byst så kan du säkert ha märkt att när du har på dig en vit eller en hudfärgad, som du tror ska vara den bästa färgen, att det syns igenom ganska mycket, säger hon och fortsätter med att kommentera sin egen behå:

Annons

– Jag tycker att den här är ganska bra kamouflerad – uppenbarligen har jag en behå med spets och textur så man ser igenom det, men när det kommer till färgen känns det rätt säkert.

Den färgen på behå syns inte igenom

Sedan avslöjar Sammy vad det är för behå hon har på sig – det är nämligen en röd sådan.

– Det är faktiskt en djupröd behå under en vit topp. Jag vet inte exakt vetenskapen bakom det men jag tror att det har något att göra med hur ljus reflekteras på vissa färger och saker, säger hon i videoklippet.

Hon uppmuntrar nu alla som har problem med att behån syns igenom att investera i en röd behå.

– Nästa gång du bär en vit topp, testa en röd behå. Eller investera i en djupröd behå att bära under sådana här plagg för det döljer helt färgen – antagligen bättre än en vit eller hudfärgad behå. Så ja, röd behå under vit topp, ni måste testa det för det har förändrat mitt liv.

Bland kommentarerna är det många som hyllar tipset och antingen intygar att det fungerar eller skriver att de är sugna på att testa det.

”Jag har gjort det här i flera år och ingen trodde på mig när jag sa att det fungerar”, skriver en person.

”Wow ser jättebra ut”, skriver en annan.

Annons