Spara pengar, ät bättre – och minska ditt matsvinn

Tre förberedda matlådor till veckans lunch.

Foto: Ella Olsson/Unsplash

Att äta lunch ute på restaurang blir snabbt väldigt dyrt och du har ingen koll på hur nyttig maten du äter faktiskt är. En medhavd lunch kan därför vara att föredra på alla punkter.

Spara pengar med matlåda

Enligt ICA Banken kostar en genomsnittlig lunch i landet 85 kronor – medan en lunch ur matlådan i snitt kostar 29 kronor. Förutsatt att du jobbar 48 veckor per år kostar din utelunch sammanlagt 20 400 kronor per år och matlådan endast 6 960 kronor. Tänk själv vad du skulle kunnat göra med de extra 13 440 kronorna på kontot...

Förutom pengarna du sparar kommer du antagligen även att komma hem tidigare på eftermiddagen. Tänk all tid en utelunch tar: Du ska ta dig till restaurangen, beställa, vänta på att få maten, äta och betala. Att lägga in din egen mat i mikrovågsugnen tar kanske två minuter.

Läs också: Kolstålspannor – därför är de så trendiga

Det är dessutom väldigt populärt med matlådor och du kommer snart upptäcka att du är en del av gemenskapen på jobb som äter lunch ihop, lär känna varandra och diskuterar de olika matlådorna och dess innehåll. Perfekt för inspiration!

Du kommer äta bättre luncher med matlådor

När du själv lagar maten hemma så har du full kontroll över vilka ingredienser som ingår i maten. Du undviker alltså transfetter, som lätt kan finnas i lunchmaten om du har bråttom och äter snabbmat, och du får möjlighet att ta kommando över din kosthållning.

Är du sugen på att äta köttfritt? Med matlådor kan du enkelt själv ta med dig lunch åtminstone någon dag i veckan och låta det vegetabiliska proteinet få vara stjärnan.

Läs också: Snuskfällorna i köket: Så undviker du dem

Möjligheterna är verkligen oändliga – trots att allt du behöver göra är att investera i en matlåda.

Minskat matsvinn

Så, matlåda är bra för magen och för plånboken – och vi tror inte planeten tackar nej till lite mindre matsvinn heller!

Tänk själv alla gånger du valt att slänga matrester – varför? Även om du inte har en hel lunch över så kan du kanske skapa en ny lunchrätt genom att kombinera flera olika dagars rester.

Varje gång du inte slänger mat och äter det dagen efter så kommer det kännas som att du äter helt gratis! En fantastisk känsla som är svår att få på något annat sätt.

Smarta matlådan tar ingen plats

Våra praktiska matlådor kommer med andra ord att göra så att du äter och lever billigare, enklare, godare och nyttigare – samtidigt som du gör ditt för klimatet!

Här ser du matlådan när den inte är ihopfälld.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

När du inte använder dem fäller du enkelt ihop dem och sparar plats i skåpen. Dessa rymliga matlådor är perfekta för förvaring, ta med på picknick eller för dig som tar med lunch till jobbet.

Som du kan se på bilden nedan så tar matlådorna nästan ingen plats när de fälls ihop.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

Plastlocket sitter mycket tätt och bör därför tas av innan du värmer i microvågsugn. Locket är i BPA-fri plast och sätts fast med snäppfästen. Matlådorna levereras i två storlekar, 800 och 1 200 ml.

Tål frys, maskindisk och mikrovågsugn.

Källa: ICA Banken