Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

Tina Nordström om nomineringen till "Årets matbluff": Taskigt

18 jan, 2022 
Henrik Högström
Tina Nordström, programledare "Hela Sverige bakar", Taxinge Slott.
Familjekäre kocken Tina Nordströms mayosås finns med i omröstningen till ”Årets matbluff”. En nominering som förvånar och bedrövar.
– Jag tycker att det är lite taskigt. Jag och min kollega är oerhört noga och vill att det ska vara rätt och riktigt för både oss själva och för konsumenten, säger Tina Nordström till HD/Sydsvenskan.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Familjekäre kocken Tina Nordströms mayosås finns med i omröstningen till ”Årets matbluff”. En nominering som förvånar och bedrövar.

– Jag tycker att det är lite taskigt. Jag och min kollega är oerhört noga och vill att det ska vara rätt och riktigt för både oss själva och för konsumenten, säger Tina Nordström till Helsingborgs Dagblad.

Se också: 5 klassiska matbluffar

5 klassiska matbluffarBrand logo
5 klassiska matbluffar

Konsumentföreningen ”Äkta vara” håller sedan flera år tillbaka i omröstningen ”Årets matbluff”. Bland de nominerade finner man produkter som till exempel utger sig för att innehålla en ingrediens men som vid närmare påseende består av något helt annat. Bland de sex nominerade till ”antipriset” 2021 finns till exempel mandelskorpor utan mandel och en olja med smak av tryffel som inte innehåller tryffel. Klart som korvspad.

Annons

Även folkära kocken Tina Nordström har fått den tvivelaktiga äran att representeras i finalfältet. Det är inget sammanhang där hon tycker att hon hör hemma.

Tina Nordströms mayosås nominerad till Årets matbluff
"Äkta vara" har synpunkter på avsaknad av chipotle och lime i mayosåsen.

Produkten det handlar om är en Mayo Chipotle & limesås från HealthyCo med Tina Nordström avbildad på burken. En sås som är ekologisk, utan tillsatt socker och perfekt till allt från grill till sallader. ”Ett hälsosammare alternativ!” Som det heter på etiketten.

Vad ”äkta vara” slår ner på är namnet Mayo chipotle & lime. Anledningen är att varken chipotle eller lime finns med i innehållsförteckningen.

”Ställer Tina fram denna på sitt eget matbord?”, frågar sig Äkta varas jury i motiveringen.

Annons

Tina Nordström förklarar i en intervju med HD/Sydsvenskan att det är en sanning med modifikation. Både rökt paprika och torkad chili står med bland ingredienserna. Det vill säga vad chipotle brukar beskrivas som. Att det står lime och inte citron är en miss som ska ändras.

Håller hög klass

Tina Nordström är noga med att understryka att produkterna som hon är med om att ta fram och där hon syns på etiketten ska hålla hög kvalitet.

– Om det är någon som tror att jag bara lånar ut mitt namn till några produkter så kan jag tala om att det är helt fel. Vi har kokat så mycket sås här i Ödåkra, gjort litervis med burkar som vi skickar på smakanalys innan de går till industrin. Det har tagit ett år att ta fram dessa produkter.

Äkta varas omröstning om ”Årets matbluff 2021” är öppen för röstning online på organisationens hemsida. Röstningen stänger 24 januari och vinnaren tillkännages 26 januari.

Se också: Kändisarnas bästa hälsotipsBrand logo
Se också: Kändisarnas bästa hälsotips
Annons