Trending: HusmorstipsStädknepÅterbrukHuskurer

Tvätta behåar – så gör du för längsta hållbarhet

01 aug, 2019 
AvRebecka Gustavsson
Händer tvättar ljusrosa bh.
Om du är osäker på hur man tvättar olika behåar kan du ta del av dessa tips och trix som kan vara en bra hjälp på traven.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det kan ofta bli ett stort moment när man ska ge sig ut för att inhandla nya underkläder och inte minst nya behåar. Ibland kan det vara värt att investera i en något dyrare modell bara för att kvalitén kan vara snäppet bättre än andra billigare varianter.

Se också: Så får du tvätten krispigt vit igen

Så får du tvätten krispigt vit igenBrand logo
Så får du tvätten krispigt vit igen

Tvätta behå – hur gör man på bästa sätt?

En behå får längre livslängd och behåller sin passform om du tar hand om den på rätt sätt, vilket är ganska enkelt bara man vet hur man gör. En bra sak är att börja med att ta reda på hur man tvättar dem på bästa sätt. Nedan har vi samlat tvättråd för olika behåar som du kan använda dig av nästa gång för att öka livslängden på dina underkläder.

Annons

Hur ska man tvätta en sportbehå?

De flesta sportbehåar kan kännas svettiga och äckliga redan efter första användningen och sedan finns chansen att de aldrig känns riktigt rena igen. Det man kanske glömmer eller inte vet om är att det ofta finns små ilägg vid brösten som du ska tvätta separat för bästa resultat. De kan nämligen innehålla mycket svett och för att få de riktigt rena ska de tvättas för sig. Tips! Om du vill behålla stretchen i din sportbehå under en längre tid: Skippa sköljmedlet.

Hur ska man tvätta en bygelbehå?

Först och främst, behåar med bygel av något slag ska alltid tvättas i en tvättpåse utan undantag. Se till att fästa spännet i ryggen så att hakarna inte skadar behån eller andra plagg under tvätten. Om du har iläggskuddar i behån som inte går att ta ut är det bäst att du handtvättar behån, har du inte det är det fritt fram att kasta in den i tvättmaskinen i en tvättpåse. Tänk även på att aldrig torktumla en behå, låt den lufttorka för att behålla passformen.

Annons

Hur ska man tvätta en axelbandslös behå?

Det finns behåar som varken har band eller rygg, utan bara två kuddar som du klistrar fast på brösten. Dessa kanske du inte använder så ofta vilket betyder att du tvättar dem mer sällan. Men när de väl ska tvättas ska det göras för hand. Ta lite diskmedel och ljummet vatten och rengör försiktigt. Försök sedan undvika att klistret på behån kommer i kontakt med ludd eller annat som kan förstöra dess funktion. Lägg på lite skyddspapper på kuporna när behån inte används så håller de längre.

Hur ska man tvätta en amningsbehå?

Det finns flera olika varianter av amningsbehås och som nybliven mamma kan det vara väl värt att investera i ett par olika åt gången. Det kan nämligen hända många olyckor på vägen som gör att du behöver tvätta din behå ganska ofta, då är det bra att ha en eller flera på lager att byta om till. Om du ska tvätta en sådan behå kan det vara bra att göra det i kallt vatten på en låg nivå i tvättmaskinen, eller för hand om det hinns med.

Artikelinspiration: Womens Health

Annons