Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

Våra tio mest lästa husmorstips – städning av ugnen dominerar

29 dec, 2021 
Allas
Till vänster, en hand som städar en ugn, till höger, ekologiska rengöringsmedel.
Att städa ugnen är det tråkigaste som finns. Helst ska det gå så smidigt som möjligt och söklusten efter goda råd är stor. Hela tre artiklar om ugnsstädning ligger i topp på vår lista med de mest lästa husmorstipsen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vi är många som inte vill använda kemikalier när vi städar, tvättar och donar hemma. Det går ofta minst lika bra med andra medel. Det har vi på Allas märkt när vi skriver om olika husmorstips.

Suget efter goda råd är stort. Så här kommer de igen. Era favoriter.

De tio mest lästa husmorstips-artiklarna 2021

1. Rengöra ugnen lättare: 6 knep för att städa mindre

Ugnsrengöring är sällan en favoritsyssla. Våra sex knep som gör det enklare att rengöra ugnen var den mest klickade artikeln i kategorin.

2. Så rengör du ugnsgaller – utan att lyfta ett finger!

Även på andra plats kommer en artikel om ugnen, men denna gång om gallret. Få saker är så jobbiga – och tråkiga! – att rengöra som ugnsgaller. Vi lär dig hur du får jobbet att sköta sig självt.

3. Supertekniken gör ugnsluckan som ny igen

Och på tredje plats är det dags för ugnsluckan som folk också gärna vill ha husmorstips om. Med ett enkelt och miljövänligt knep blir den som ny igen!

4. Husmorsknep: Därför ska du hälla mjöl i diskhon

Drömmer du om en skinande ren diskho, men har svårt att få till det? Läs vidare och klicka på länken nedan. Det här superknepet är både effektivt och enkelt.

Annons

5. Smarta husmorsknepet: Här är oväntade ingrediensen som ger perfekt putsade fönster

Här är ett smart husmorsknep som får dina fönster skinande rena och underlättar jobbet.

6. Tretton tvättmisstag du ska sluta med nu

Plocka fram tennisbollarna och skippa sköljmedlet till handdukarna. Det var ett råd många lyssnade på under 2021. Här får du 13 tvättips att börja med redan i dag.

7. Allt du behöver för ekotipsets mirakelspray för städning!

Populära instagramkontot Ekotipset har med sina tips om städning och pyssel tagit landet med storm. Framförallt är det mirakelsprayen som alla talar om – så gör du den hemma.

8. Därför bör du aldrig använda bakplåtspapper – 5 anledningar

Många skulle nog kalla det ett av kökets viktigaste verktyg. Men är bakplåtspapper så bra egentligen. Vi ger tips på alternativ.

9. Fem smarta saker personer med fläckfria badrum gör varje dag

Först på nionde plats hittar vi en badrums-artikel. Men den är också riktigt bra. Här är fem saker som håller hela badrummet i topptrim.

10. Så rengör du utemöblerna – superknepet som fungerar

Till sist har vi ett tips som får dina utemöbler att bli riktigt fina. Kanske känns det avlägset nu, men rätt som det är så tittar våren fram. Med denna smarta blandning, som är helt fri från kemikalier, kan utemöblerna i trä bli som nya igen.

Se också: Så vårdar du dina kläder bäst

Så vårdar du dina kläder bästBrand logo
Så vårdar du dina kläder bäst
Annons