Den halva julgranen – perfekt för dig som bor trångt

Halv julgran mot en vägg.

Foto: Hammacher-Schlemmer
Den halva julgranen ger lika mycket julstämning som en hel, men tar bara upp hälften av platsen (och du slipper barr!) Här kan du köpa den!

Först kom den halva granen för kattägare och småbarnsföräldrar (tror inte vidare förklaring behövs?).

Julen 2020 på Ikea är här – se vinterns nyheter

Och så finns det alltså också den halva granen för dig som bor trångt men ändå vill få till riktig julkänsla.

Den här vägg-granen är egentligen ingen supernyhet, utan har funnits i några år, men är klart värd att lyftas igen för det finns alltid ett gäng trångbodda människor som missat denna genialiska idé.

För ärligt talat, bor man trångt kanske inte julgran är första prio. Men å andra sidan är det vääääldigt mysigt med gran. Och du vet väl att det faktiskt finns forskning på att folk som julpyntar mycket och tidigt är gladare? Lika bra att börja fundera på gran redan nu alltså!

Fördelar med en halv julgran

En riktigt gran ger såklart den ultimata julkänslan, med ärligt talat vete tusan om det är värt det? De barrar så IN I (även de som utger sig för att inte göra det), man måste vattna typ varje dag, en del är överkänsliga mot riktiga granar, och så är det dyrt att köpa en ny gran varje år. Och – sällan är de så Disney-symmetriska och täta som du föreställt dig.

Se också: Trasig lampa? Så vet du vilken.

Dessutom har de konstgjorda granarna har blivit oändligt mycket bättre och snyggare de senaste åren. De ”halva” julgranarna finns för både hörn, alltså 1/4 gran och med platt baksida mot en vägg.

Och – den tar bara upp (max) halva platsen på vinden, och kräver bara hälften så mycket pynt!

I Sverige kan du bland annat köpa den halva julgranen här.

Källa: Popsugar

Fira jul utan corona 2020 – det här ska du tänka på

Blossa årgångsglögg 2020 – så smakar årets upplaga

Mer inspirerande innehåll från allas.se: