Ikeas julkollektion 2019 – se nyheterna

Julen på Ikea – här en rumsgran dekorerad

Traditionellt rött och vitt, mysiga textilier med hantverksinspiration och efterlängtade juleljus. I år finns det något för de flesta som älskar julen på Ikea. Spana in julnyheterna samt den nya vinterkollektionen för hemmet!

I skrivande stund är det redan färre än 100 dagar till julafton 2019, något många butiker insett i och med att julens nyheter börjar dyka upp både i butikshyllorna och online. Och nu är det dags hos möbeljätten Ikea.

Julen på Ikea är en väldigt stämningsfull högtid i år som främst går i rött och vitt. Den klassiska färgkombinationen matchas med naturnära färger, ljusa träslag, mycket vintervitt och en touch av både isigt blått och mässingsfärgat.

Annons

Vita julstjärnor hos Ikea julen 2019Naturmaterial och vitt kompletterar det röda i julJulklapp med ljusslinga som dekorationKreativt julklappspapper som kan återanvändas från IkeaJulen hos Ikea – här i sovrummetJulklappspapper från Ikea i rött och blått 2019

Annons

För den som är ute efter inspiration och idéer till presentinslagningen finns mycket fint hos Ikea i jul. Bland annat ett papper med tomtemor och tomtefar som klippdockor, som fungerar både som presentpapper och pyssel.

LED-belysning jul från Ikea

En annan höjdpunkt bland nyheterna är all LED-belysning som sätter guldkant i hemmet under vinterns mörka kvällar. Julkollektionen på Ikea innehåller även nya serveringfat och traditionellt porslin i vitt som låter julens goda mat vara i centrum på det dukade festbordet. Bland julnyheterna finns också nya textilier vars mönster och tryck för tankarna till klassiskt hantverk och skandinavisk designtradition.

Annons

Minimalistiska kransar med ljusslinga från Ikea julen 2019Ljusstake med LED-belysning och dalahäst från Ikea julen 2019Kuddar från Ikeas julkollektion 2019Ljusstakar i mässingsfärg från Ikeas julkollektion 2019Vitt porslin och serveringsfat från Ikeas julkollektion 2019Porslin med tomtar från Ikea 2019Julbelysning från Ikeas nya julkollektion 2019

De nya dekorationerna till julgranen går i samma kulörer som resten av kollektionen, men finns i två olika stuk. I julkollektionen finns dels lekfulla dekorationer i form av tomtar och dels mer dekorativa hängen som passar i såväl granen som på en minimalistisk kvist.

När finns Ikeas julkollektion i butik?

Julens nyheter landar i butik när julbutikerna i Ikea-varuhusen slår upp dörrarna från och med den 11 oktober.

Röda juldekorationer från Ikea julen 2019Lekfulla juldekorationer hos Ikea 2019Blå juldekorationer från Ikea julen 2019Julgransdekorationer i rött och vitt

Tidlös vinterkollektion kompletterar julen på Ikea

Julens dekorativa nyheter på Ikea kompletteras med tidlösa vinternyheter för hemmet i den tillfälliga kollektionen Värmer. Kollektionen har fokus på funktionalitet och består av både möbler och stilsäkra inredningsdetaljer i tidlösa färger och material som tål att användas i hemmet oavsett säsong.

Kollektionen har tagits fram av två designerfamiljer, Sara och Jens Fager från Sverige och Naeem Biviji och Bethan Rayner från Kenya.

Bänk från Ikeas kollektion Värmer, julen 2019Ljuskrona från Ikea julen 2019Bricka från Ikeas kollektion värmer julen 2019Fåtölj i svart trä från Ikea julen 2019Ljusstakar med förvaring från Ikeas jul och vinterkollektion 2019

Bland vinternyheterna finns bland annat en låg bänk i trä som även fungerar som avställningsbord, en minimalistisk ljuskrona och en smart ljusstake med förvaring för stearinstumpar inuti. Det finns dessutom en stilfull förvaringskorg, en lekfull ljusstake som går att dela upp i flera pusselbitar och en elegant ljuslampett med spegelglas.

Kollektionen är på tillfälligt besök på Ikea och har precis som julkollektionen säljstart i oktober.

Kuddfodral fån Ikeas nya vinterkollektion 2019Ljusstake med flera pusselbitar från Ikea julen 2019Sittkudde från Ikeas vinter- och julkollektion 2019Ljuslampett med spegelglas från Ikea 2019Förvaringskorg från Ikeas vinter- och julkollektion 2019

Av Nanna von Knorring/Elledecoration.se

Foto: Ikea

Mer inspirerande innehåll från allas.se: