Livet leker: Sommarens roligaste utomhusspel hittar du på loppis

En trälåda med gamla bouleklot.

Foto: Malte Danielsson

Njut av sommaren till max – och tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus. Att spela utomhusspel är ett härligt sätt att umgås på.

Få saker känns mer somrigt än en omgång boule eller två, kanske med en liten pastis som avslutning? Det här partiet klot värderar Auktionshuset Gomér & Andersson till 500 kronor.

Två gamla pappersförpackningar och två gamla bouleklot.

Bouleklot.

Se också: 5 saker att tänka på när du går på loppis

5 saker att tänka på när du går på loppis
0:58

Efter reklamen: 5 saker att tänka på när du går på loppis

(0:58)

Slå på ljud
Ett gammalt backammonspel.

Backammon.

Det mest kända brädspelet i världen hör också till de roligaste – och mest mobila. Ett backgammon i väska är perfekt att ta med till parken eller stranden. Det här klubbades för 300 kronor hos Nyköpings Auktionsverk förra året.

En gammal gunga i trä.

Trägunga.

Den söta trägungan klubbades nyligen för 250 kronor hos Växjö Auktionskammare. Kolla att den är säker först, sedan är det bara att börja putta på.

Ett gammalt pussel i ljusa färger.

Foto: Lina Roos

Pussel på loppis en chansning

Mys med de minsta. Att köpa pussel på loppis är något av en chansning, man vet aldrig om samtliga bitar finns kvar i lådan. Men rör det sig om ett med få bitar är det kanske möjligt att räkna dem innan du slår till.

Flera gamla sällskapsspel ligger mot en grå bakgrund.

Sällskapsspel.

Ett helt gäng sällskapsspel klubbades för 200 kronor hos Växjö Auktionskammare för några år sedan. Kort och plockepinn är dock bäst att spela i lä...

Duka fint med loppisfynd – från frukostbrickan till kvällsdrinken

Fynd under loppisborden

Glöm inte att titta under loppisborden, där kan det gömma sig både leksaker och spel som passar utelivet, saker du inte behöver vara så väldigt rädd om och som tål att tas ut i trädgården. Medan du spelar backgammon kan de små roa sig med att väva eller leka ”Hänga gubbe” på svarta tavlan.

Sommarnöjet nummer ett, och det är alltid bra att ha några extra racketar till gästerna. Tre stycken klubbades för 200 kronor tillsammans med två äldre tennisrack hos Växjö Auktionskammare 2020.

Foto: Respektive Auktionshus