Vårens nya lampor som lyfter inredningen!

Grå kotteformad golvlampa från Granit.
Det behövs mer ljus än vad du tror för att få det trivsamt. Hela 10 ljuskällor i ett normalstort vardagsrum rekommenderas, läge för shopping alltså!

Skillnaden mellan otrivsamt och hemtrevnad kan hänga på belysningen. Ett rum med endast allmänbelysning kan kännas som en offentlig lokal medan punktbelysning, läsbelysning och mysbelysning skapar stämning och djup. Fundera över dina rutiner och sätt ljus därefter. En läslampa vid fåtöljen och riktad arbetsbelysning över exempelvis köksbänken är viktigt. Andra tips för ett bra ljussatt hem är att lysa upp favoritföremål med spotlights, hänga en ljusslinga från golv till tak i ett mörkt hörn och belysa prydnaderna i vitrinskåpet.

1. Blommigt blickfång

Blommig taklampa i bambu med svart sladd.

Taklampa med skärm i bambu reflekterar ett varmt ljus i rummet. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

2. Vackert veckad

Aprikosfärgad, veckad bordslampa i papper.

Fin i både färg och form är bordslampan som tar plats och sätter stilen. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

3. Högblank metall

Vägglampa i guld med glaskupa.

Vägglampan i metall och glas ger en lyxig känsla, varför inte flera på rad över köksbänken? Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

4. Finurlig byggsats

Lampskärm som är formad som en kotte, silvergrå från Granit.

Kotteformad lampskärm säljs som byggsats och funkar både som taklampa och golvlampa. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

5. Räkna med rislampor

Äggformad rislampa i stor storlek.

Nu tar prisvärda rislampan plats som en trenddetalj i inredningen både i liten och stor storlek. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

6. Naturliga material

Bordslampa med rund rottingskärm och konformad träfot.

Att omge sig med naturliga material som lampan i rotting och trä ger en varm och ombonad känsla. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

7. Udda material

Grön taklampa i silikongummi, industrilampans form.

En taklampa som lånat industrilampans form får en mjukare framtoning i silikongummi. Läs mer och köp här.

8. Läslampa med attityd

Svart golvlampa i metall, läslampa med vit insida på skärmen.

Läslampa med vit insida på skärmen reflekterar ljuset och sprider ett fint ljus. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

9. Cool retrostil

Gul lampskärm till taklampan i retrostil, vid med perforeringar.

Ibland räcker det med att byta lampskärm för att rummet skall kännas nytt, just nu är gult en färg att räkna med i inredningssammanhang. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

10. Flexibel sänglampa

Vägghängd sänglampa i antikmässing med plisserad skärm.

En sänglampa fungerar bäst när den är riktbar, här kan både skärmen och lamparmen justeras i sidan. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

Se också: 5 tips när du börjar med trädgårdsbelysning

Härlig inredning till balkong och uteplats – 16 fina tips!

Lys upp hemmet – så får du bäst effekt av dina lampor!