Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

5 smarta köksprylar som gör julstöket till en dans

29 nov, 2021 
Malin Perlheden
En familj, mamma och två barn som julbakar i köket.
Glöm frustration över rinnig knäck och vidbrända såser! Här är prylarna som räddar årets julstök i köket.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Julen är en av årets stora mathögtider, ingen annan gång på året lägger vi så många timmar på att fixa och förbereda allt det goda som ska dukas upp. Julskinka, knäck, Jansons frestelse, gravad lax, lussebullar och ischoklad tillhör några av de traditionella rätterna som bara måste finnas på det klassiskt svenska julbordet.

Att stå i köket och pyssla inför festligheterna är förenat med hög mysfaktor, men kan också leda till en del frustration när klockan tickar och gästerna står och stampar i dörren.

Här har vi samlat fem smarta köksprylar som underlättar för dig i köket så att du kan komma i den julstämning som du så väl förtjänar.

Köksutrustning för julstöket – 5 smarta prylar som underlättar

1. Slickepott med termometer

Slickepott med inbyggd digital temometer som avläser temperaturen vid omrörning. Slickepotten är perfekt för recept som kräver exakta temperaturer, som tillexempel godis och choklad. Läs mer och beställ slickepotten här (reklamlänk)

Annons
Slickepott med termometer.

2. Självgående visp

Vem har tid att stå och röra i en sås? Den självgående vispen tar hand om jobbet åt dig! Startas med ett enkelt knapptryck och kan regleras i tre hastigheter. Läs mer och beställ vispen här (reklamlänk)

Självgående visp

3. Bakmatta

Använd denna universella bakmatta i silikon med non-stick lager som ett underlägg när du knådar deg, gör figurer i sockerpasta eller marsipan eller kavlar tårtlock till exempel. Bakmattan har en måttskala i centimeter samt runda mått i mitten vilket gör det superlätt för dig att till exempel kavla tårtlock eller deg till jämna kakor eller piroger.

Annons

Bakmattan tål både att frysas och höga temperaturer och kan alltså användas som underlägg i ugn. Läs mer och beställ bakmattan här (reklamlänk)

4. Doseringstratt

Den svenska uppfinningen hjälper dig att få till perfekt formade kolor och ischoklad utan spill! Tratten rymmer 0,5 liter och är ett måste för varje hemmakock. Läs mer och beställ doseringstratten här (reklamlänk)

Doseringstratt för att hälla upp knäck.

5. Smart rivjärn

Glöm ditt ineffektiva rivjärn och kladd – här hamnar det du river direkt ner i ett uppsamlingskärl! Läs mer och beställ rivjärnet här (reklamlänk)

Annons
Rivjärn med uppsamlingsskål.3

Se också: 5 lifehacks i köket

5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunnaBrand logo
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna
Annons