Här säljs godaste toalettpappret – och alla får bunkra

Bakverken som ser ut som toalettrullar.

Foto: Café Råtorp

Här är Kaféet som tog ett grepp om bunkringen av toalettpapper – med bakverk.
– Det är ju ganska komiskt nu när man står inne i bageriet och hör kunderna beställa ”två dassrullar och en dammsugare”, säger Åsa Berggren.

Lördagen den 21 mars bestämde sig Café Råtorp, som ligger tre kilometer utanför Karlstad, för att börja sälja toalettpapper – men inte sorten du tänker dig!

Så kan du rädda liv i coronakrisen:

Så kan du rädda liv i coronakrisen
Slå på ljud

– Vi såg att någon hade gjort cupcakes med små, små toarullar på och då tänker vi att ”en toalettrullsbakelse, det kanske skulle slå!” Dessutom tyckte vi att det var lite roligt att alla har bunkrat just toapapper, det har ju blivit en väldig snackis, berättar Åsa Berggren, som driver kaféet tillsammans med sin make Henrik Berggren.

Och kunderna var inte sena att haka på – bara under lördagen sålde kaféet 370 bakverk och när allas.se når dem under måndagen har Åsa ingen aning om hur många de sålt. De bara står och producerar.

Coronaviruset: Vågar man gå ut och äta på restaurang?

– Det är en succé! Verkligen, alla tycker att det är jätteroligt och det är ju ganska komiskt nu när man står inne i bageriet och hör kunderna beställa ”två dassrullar och en dammsugare”. Det känns inte som att det är rätt bransch, skrattar Åsa. Hon fortsätter:

– Vi märkte ju att det började delas på vår Facebook och Instagram. Sen började medierna ringa och då var det succé direkt.

I Karlstad märkte man av coronavirusets framfart när affärerna började avta.

– Just för fika, ja så är det ju. Vi hade märkt en liten nedgång innan detta. När Norge stängde ner, då började det märkas. Men nu har kunderna börjat komma fram igen!

På kaféet är man självklart tacksamma. I dessa tider när många försätter sig själva i frivillig karantän för att undvika smittospridning är det främst småföretagarna som får stå för notan.

– Vi är jättetacksamma för alla som kommer och handlar. Utan dem så klarar ju inte vi oss. Vi är tacksamma för alla som sluter upp och det hoppas jag att man gör för alla sina små lokala handlare, inte bara oss, avslutar Åsa.