Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

3 enkla knep att få perfekt formade glasskulor – varje gång

21 jun, 2021 
Allas.se redaktionen
Skål med glass, hallon och mynta.
Glöm allt om svettiga slag med stenhård glass som bara skivar sig. Lär dig tre enkla sätt att få till den perfekta portionen glass med jämna kulor.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Glass har funnits i Sverige sedan 1700-talet men började säljas först under sent 1800-tal och 1935 lanserades den första svenska glasspinnen; Puckstången. Den klassiska glassen består av socker, grädde eller mjölk och äggula som blandas ihop med olika smaksättningar och fryses ned.

Se också: Fem av världens konstigaste glassmaker

5 av världens konstigaste glassmakerBrand logo
5 av världens konstigaste glassmaker

I dag finns en uppsjö med olika tillverkare och glass är ett nästintill obligatoriskt inslag i våra frysar. Den optimala temperaturen för glassförvaring är mellan -17 och -20 grader. Dessa temperaturer gör det enklare att bibehålla den goda och krämiga konsistensen och undvika att glassen isar sig. Ett enkelt knep är att förvara glassen längst bak i frysen där det är som allra kallast – då undviker du att glassen utsätts för värme varje gång du öppnar frysen.

Annons

Oavsett hur mycket vi älskar glass så finns det en nackdel och den handlar om att få till en perfekt portion, ett uppdrag som kan bli en riktigt svettig historia. Som tur är finns det enkla knep att ta till för att slippa kampen med alltför hård glass som inte ger med sig när du är som mest sugen.

3 sätt att få perfekta glasskulor

1. Låt glassen smälta, men bara litegrann

Stenhård glass kan vara riktigt tuff att få ur förpackningen. För dig som har lite tålamod är lösningen dock enkel – plocka glassen ur frysen ungefär 20 minuter innan du ska servera den och låt den mjukna. Du kan också värma skeden för att få ett ännu bättre grepp om godsakerna.

2. Förvara glassen i en plastpåse

Ett populärt husmorstips är att ha en plastpåse runt glasspaketet, även när det står inne i frysen. Det sägs att glassen håller sig både mjuk och krämig när du ger den det här extralagret innan du ställer undan den.

3. Investera i en smart glasskopa

Den smarta glasskopan från MasterClass är designad för att göra portioneringen av glassen så smidig som möjligt. Skopan har en spetsig topp som gör att du kommer åt godsakerna ordentligt och en ”släppknapp” som du trycker på när du vill släppa ner glassen i skålen – snabbt, smidigt och hygieniskt!

Läs mer och beställ glasskopan här (reklamlänk)

Källor: Expressen.se, Wikipedia.se

Annons