Årets överraskande julnyhet i Aladdinasken

Detaljbild av Aladdinask inför julen 2019
Om du längtar efter en ny pralin i Aladdinasken får du längta lite till. Årets nyhet är ingen pralin utan en möjlighet för dig att plocka ihop din egen drömask!

En av sötsakernas höjdpunkt runt jul brukar vara att se vilken pralin som blir den nya i Aladdinasken. Många gånger har de fått kämpa i motvind och tagit bort en älskad pralin till förmån för en ny.

Vi minns väl alla rikstraumat 2014 när Aladdinaskens superstjärna trillingnöt plötsligt rycktes ifrån oss och hela chokladsverige genomgick en jul av kollektiv sorg.

Men Marabous lust att förnya Aladdinasken har också gett oss nya favoriter som kokoskola och den vita mittpunkten pärlnougat.

Detta är 2019 års nyhet från Aladdin

Förra året var nyheten inte en ny pralin, utan en ny design på själva chokladkartongen. Inte heller i år är det en ny chokladbit som är nyheten. Aladdin fyller 80 år i år och har beslutat sig för att satsa på en pop up-butik som står på Norrmalmstorg i Stockholm mellan den 18 och den 23 november.

Julklappsspelet – tips på saker till paketleken

I pop up-butiken kommer man att kunna sätta samman sin egen ask, precis som man själv vill.

– Vi är stolta över att Aladdin är lika relevant i dag som för 80 år sedan, och det vill vi fira! Alla har nog sina personliga favoriter bland våra 13 olika praliner, och det känns jättekul att låta chokladälskare få plocka ihop sina egna drömaskar – vare sig man behåller asken själv eller ger bort den till någon man tycker om, säger Sara Sjöholm varumärkesansvarig på Mondelēz International i Sverige.

Välj mellan 13 olika praliner

Nu kan du alltså få en ask helt utan romrussin! Om du vill det alltså.

Lista: Minns du svenska folkets jul-raseri?

Men det är inte en Aladdinask i full storlek det handlar om, utan du får plocka dina favoriter i små miniaskar där det ryms sex praliner. Och du kan välja mellan de befintliga 13 pralinerna som finns i de stora askarna.

Det här med att köpa pralinerna styckvis är tänkt att föra tankarna tillbaka till hur man köpte praliner för 80 år sedan när första Aladdinasken kom. Priset är dessutom också 80 år gammalt. Om du gick och köpte sex praliner 1939 fick du betala fyra kronor och det är det pris du får betala i pop up-butiken också.

Vill du plocka på dig miniaskar med Aladdin-choklad får du alltså se till att ta dig till butiken senast den 23 november.

Av Anna-Lena Pettersson

Foto: TT