Lästips: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Dryck till midsommar? Här är 8 tips på öl, vin och snaps

30 maj, 2023 
AvGunilla Hultgren Karell
En midsommarstång och ett glas med öl och snaps.
Funderar du på vad du ska servera till sillen på midsommarafton? Här ger vi 8 tips på de bästa dryckerna till sommarens alla fester.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Snart är det dags för sommarens stora fest – midsommarafton! Här får du 8 tips på goda drycker som passar till sill, buffé och till grillen.

Så blandar du en midsommarshot i fyra enkla stegBrand logo
Så blandar du en midsommarshot i fyra enkla steg

1. O/O Hopback Golden Ale, Sverige

O/O Hopback Golden Ale

Fruktig med toner av aprikoser och en fräsch humlearomatisk, lätt blommig ton. En lite ljusare och friskare typ av ale. Passar särskilt bra till lax, kyckling, smakrika vegetariska rätter – utmärkt till buffé.

Annons

Nr: 1576

Pris: 19:90 kr (33 cl)

2. Wisby Pils, Sverige

Wisby Pils

Ett ljust och friskt eko-öl i torr och aptitretande stil med fräscha drag av citrus och lite bröd. Balanserad beska. Fint allroundöl med sommarkänsla som passar såväl till sillunchen som till buffé och grillat.

Nr: 1570

Pris: 20:90 (33 cl)

3. Staropramen Non-Alcoholic, Tjeckien

Staropramen

Alkoholfritt ljust, lageröl med ganska mild beska. Lätt kryddighet, inslag av citrusfrukter och stråk av honung. Mycket bra allroundöl till midsommar, både till mat och som törstsläckare.

Annons

Nr: 1930

Pris: 13:90 (33 cl)

4. Saltö Akvavit, Sverige

Saltö Akvavit

Ekologisk snaps smaksatt med fänkål, kummin och en liten blommig ton av pors. Passar mycket bra till sillinläggningarna men också en bra match till gravad eller rökt lax och till färska räkor.

Nr: 80

Pris:149 kr (35 cl)

5. Svenska nubbar, Sverige

Svenska nubbar

Tio varianter på kryddat brännvin i småflaskor à 5 cl med de flesta smakinriktningar. Innehåller exempelvis klassiska O.P. Anderson, somrig flädersnaps och magborstaren Bäska Droppar.

Annons

Nr:180

Pris: 275 kr (50 cl)

6. Leth Riesling Selection, Österrike

Leth Riesling

Friskt, vitt vin i torr, aptitretande och lite krispig stil. Här finns toner av äpplen, persikor och citrus. Gott som en fräsch drink med salta tilltugg och till lätta sommarrätter. Servera ordentligt kylt.

Nr: 2581

Pris: 99 kr

7. Mulderbosch Rosé, Sydafrika

Mulderbosch Rosé

Rosévin med toner som påminner om vinbär, röda äpplen och citrus. Markerad friskhet och balans i avslutningen. Gott till småplock men också till en grillad fisk eller kyckling. Finns även på magnumflaska.

Nr: 6077

Pris: 99 kr

8. Xavier Grenache Vieilles Vignes Organic, Frankrike

Xavier Grenache Vieilles Vignes Organic

Rött ekovin med god koncentration och inslag av björnbär, hallon och lakrits. Värme och örtiga drag i eftersmaken. Bra val till midsommargrillen med kryddiga kött- och grönsaksspett och smakrika tillbehör.

Nr: 2151

Pris: 119 kr

Annons