Artikeln innehåller reklamlänkar

Digitant-Malin: ”Nu har jag börjat laga mat”

Digitant lagar räkrulle.
För Malin Perlheden, författare till Digitant-böckerna, var hämtmat ett stående inslag i vardagen. Men nu har hon hittat recepten och inspirationen till att själv experimentera i köket!

Jag älskar mat men ska jag vara helt ärlig är det framför allt att äta den som hamnar högt på min lista över favoritaktiviteter. Men tro nu inte att jag är någon gourmand, tvärtom – på min middagstallrik finns alltifrån färdigsallader till hämtpizza och den gemensamma nämnaren är, just det, jag har oftast inte har lagat maten själv.

När coronapandemin satte sina klor i världen för över ett år sedan var innehållet i mitt kylskåp en sorglig historia; på sin höjd stod där en liter mjölk och en förskrämd flaska ketchup. Men det har det blivit ändring på nu! Enligt en undersökning som gjordes av analys- och undersöknigsföretaget Novus på uppdrag av Sverige radio är en av de saker som ökat mest under pandemin intresset för matlagning. Enligt den undersökningen är det hela tolv procent av oss som tillbringar mer tid i köket nu jämfört med innan pandemin började. En av de personerna är jag!

Har börjat laga mer mat

Inget ont som inte har något gott med sig, sägs det ibland, och tack vare pandemin har mitt kylskåp plötsligt fyllts till bredden och jag har börjat tycka att det är riktigt roligt att experimentera vid spisen. Resultaten måste medges är varierande, men jag njuter av leklusten och att känna kreativiteten flöda.

En som är betydligt bättre i köket är min kollega Rose-Marie. Vecka efter vecka följer jag avundsjukt hennes konto på Instagram där hon dukar upp den ena fantastiska kreationen efter den andra. Precis som jag gillar ”Rosie”, som hon kallas, det enkla, men hon lyckas sätta guldkant på vardagsmaten på ett sätt som är oerhört inspirerande.

Malin Perlheden lagar mat hemma.

Nu gillar Malin Perlheden också att laga mat.

Foto: Privat

Här hittar du recepten

Kanske är en hemlighet bakom hennes framgång att hon är redaktör för vår matsajt recept.se och att hon nu bidragit till en helt ny tidning med samma namn förvånar mig inte det minsta! ”Många av mina varmaste minnen är kopplade till mat” skriver Rosie i tidningen och om inte annat hoppas jag att jag efter pandemin kan säga samma sak – att ja, det här var en tuff och tråkig tid – men jag hittade i alla fall glädjen i att laga mat.

Här kan du köpa tidningen Recept.se (länk till Allas shop)

Idag ger jag mig i kast med en varm smörgåstårta som Rosie har tipsat om från recept.se. Receptet finns så klart både på sajten och i tidningen som du hittar i butik just nu.

Och Rosie, ja henne hittar du på Instagram under @bloodyrosemary – in och låt dig inspireras!

Lär dig mer om det digitala livet!

Med Digitantböckerna kan du, eller någon du känner, få guidning genom det digitala livet.

Det finns tre olika Digitant böcker:

Digitant: Din nybörjarguide till den digitala världen

Digitant: Nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet

Digitant: Din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet

Du kan läsa mer om alla Digitant-böckerna och köpa dem här (länk till Allas shop)

Se också: 10 digitala förkortningar du borde känna till

10 Digitala Förkortningar Du Borde Känna Till
1:12

Efter reklamen: 10 Digitala Förkortningar Du Borde Känna Till

(1:12)

Slå på ljud