Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Gin & Tonic spetsad med glögg – så gör du årets juligaste GT

12 dec, 2019 
Katarina Mattsson
Gin & Tonic spetsad med glögg dekorerad med en kvist rosmarin.
Gillar du både glögg och Gin & Tonic? Då kommer du antagligen älska den här kryddiga och festliga drinken med juliga och bittra smaker.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Världens juligaste gin & tonicBrand logo
Världens juligaste gin & tonic

Vår juliga Gin & Tonic med smak av glögg är enkel att göra och passar perfekt som ett lite festligare alternativ till den varma traditionella glöggen. Sötman och inslagen av kardemumma, kanel och pomerans från glöggen gifter sig fint med de syrliga och bittra smakerna i en Gin & Tonic. Perfekt till glöggminglet.

Gin & Tonic spetsad med glögg

Välj rätt sorts glögg

Vi har gjort vår drink på vitvinsglögg med traditionsenligt juliga smaker men det går också att göra drinken på rödvinsglögg eller på en glögg med en mindre traditionell smaksättning. Känner du dig lite äventyrlig kan du testa dig fram i den uppsjö av nya smaker som finns att tillgå. Dufvenskrook har till exempel en glögg med smak av körsbärspralin, en med saffran och en med citron och Arilds Vingård har en glögg med smak av chili. Så välj en variant du gillar.

Välj gin efter tycke och smak

Det går alldeles utmärkt att göra den här drinken på något av de vanligaste ginmärkena som Beefeaters eller Gibson’s. Men vill du ha en snäppet vassare drink kan du till exempel välja en gin från Stockholms Bränneri, Hernö eller Monkey 47. Men låt även här din egen smak bestämma vilken sort du väljer.

Annons

Garnera med rosmarin

Garneringen är pricken över i och gör drinken till något lite extra, samtidigt som man har chansen att framhäva en smak som finns i drinken eller komplettera med en ny smak. I vår drink lyfter vi inslagen av citron och kanel och dekorerar med en kvist rosmarin.

Gin & Tonic spetsad med glögg

Så gör du Gin & Tonic glögg

1 drink

Du behöver:

  • 1 cl citronjuice
  • 4 cl gin
  • 5 cl indian tonic-vatten
  • 10 cl vitvinsglögg
  • Is

Garnering:

2 kanelstänger

1 citronskiva

1 kvist rosmarin

Gör så här:

  1. Lägg isbitar, kanelstänger och citronskivan i glaset.
  2. Häll på gin, citronjuice och indian tonic.
  3. Fyll upp med vitvinsglögg och lägg i en kvist rosmarin.
  4. Servera genast!

Tips! Det går såklart att göra drinken utan alkohol. Byt då ut glögg och gin mot alkoholfria varianter. Gordon’s och Ceder’s har alkoholfria gin som finns på Systembolaget.

Video och foto: Katarina Mattsson

Annons