Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Här är glassen som sägs bota baksmällan

18 dec, 2019 
Johanna Lejon
Kvinna äter glass för att lindra baksmälla.

En glass som botar bakfylla? Är detta för bra för att vara sant. Tja, inte långt ifrån – tyvärr säljs den endast i Sydkorea.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vi är väl alla överens om att dagen efter en fest kan kännas rejält tung. Huvudvärk, illamående, olustkänsla i kroppen, risig mage… Visst kan fet mat och lite glass i soffan lindra – i alla fall psykologiskt. Men nu kommer en helt ny grej som sägs, på riktigt, lindra bakfyllan.

Vad? En glas!. Hur härligt låter inte detta? Enda minuset: Glassen säljs bara i Sydkorea.

10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacksBrand logo
10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacks

Speciell juice sägs ligga bakom succén

Glassen, som kallas Gyeondyo-bar, smakar grapefrukt och innehåller en liten mängd fruktjuice från något som kallas oriental raisin tree. Tydligen är det just denna juice som är hemligheten, och den här juicen har använts för att lindra baksmälla i Sydkorea ända sedan 1600-talet.

Annons

Men, hur funkar då det hela? Allt handlar tydligen om att sänka kroppstemperaturen hos den som är bakfull.

– Att blanda sådana ingredienser (juicen, reds. anm.) med kall glass kan vara ett effektivt sätt att sänka kroppstemperaturen för personer vars kroppstemperatur har ökat från att dricka alkohol, säger doktor Lee Byeong Sam på KyungHee Koreanska Medical Clinic i Seoul till ABC News.

Vill du vara helt säker på att slippa bli bakfull – utan att behöva ta dig till Korea för glass? Drick med måtta – eller välj helt enkelt alkoholfritt.

Foto: Unsplash

Annons