Artikeln innehåller reklamlänkar

Här är oumbärliga prylen för dig som älskar att baka!

Knäck och bakade kuvertbröd.

Foto: Christina Uhlin och Pontus Ferneman

Med en slev med inbyggd termometer riskerar du aldrig misslyckade jäsningar eller fel temperatur på knäck och kola!

Gillar du att baka? Då är detta prylen för dig!

När man bakar exempelvid bröd och bakverk som ska jäsa är det viktigt att mäta temperaturen på degvätskan, eftersom det är viktigt att den varken blir för varm eller för kall.

Och då är en slickepott/slev med inbyggd termometer perfekt!

Termometern är också oumbärlig när man kokar knäck, kola och annat julgodis samt vid syltkok och vissa sorters matlagning.

Dessa temperaturerna gäller när man bakar:

Knäck och kola:

Vid 122-125°C är smeten lagom för mjuk knäck och kola.
Vid 130°C är smeten tillräckligt hård för att bryta i bitar.
Vid 140-145°C får man hårda kolor som är lite sega mitt i.
Vid 160°C är smeten karamellfast.
Tips! Från 115-120°C stiger temperaturen ganska fort, så passa smeten noga mot slutet.

Missa inte det här läckra receptet på chokladknäck med hasselnötter och flingsalt

Degar som ska jäsa:

Fingervarm degvätska, (ca 37 grader).

Missa inte det här läckra receptet på kuvertbröd med örter

Sylt och marmelad:

En marmelad kokar man till 106-107 grader medan en sylt tas av vid 105 grader.

Köp en slickepott med termometer

Slickepotten med termometer kan mäta upp till 160°C. Ett praktiskt redskap i som gör det enkelt för dig att ta temperaturen på chokladen, knäcken, kolan, sylten eller såsen samtidigt som du rör i den - räddningen till alla julens bak!

Termometern går även att ta loss och att använda utan slickepotten.

Läs mer och köp termometern här (länk till Bagaren & Kocken)

Källa: Ica

Se också: Läcker kladdkaka med toscatäcke

1:39

Efter reklamen: Läcker kladdkaka med toscatäcke

(1:39)